Dette er noen smakfulle lakseburgere med spennende og uvanlig tilbehør. Som det fremgår av bildene er det store burgere så det rekker med en til hver, men man kan selvsagt lage dem mindre også.
Jeg laget en stor porsjon så jeg kunne fryse ned halvparten, denne oppskriften ga 8 store burgere.
Ingredienser:
- 750 gram rå laks
- 250 gram røkelaks
- 4-5 vårløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 liten fennikel, finhakket
- 2 egg
- 1ts salt
- 3 dl melk
- 3 ss potetmel
- 1 ts pepper
- 1/2 ts cayennepepper
Fremgangsmåte:
- Kjør laks og røkelaks sammen med salt i foodprosessoren
- Tilsett potetmel og spe med egg og melk
- Tilsett pepper og de andre ingrediensene
- Stekes i smør/olje i pannen til de får en pen stekeskorpe
- Etterstek i ovnen til de er gjennomstekt, men ikke tørre
Kremet savoyekål
- 1 liten savoykål
- smør
- 2,5 dl matfløte
- 1/2 ts sukker
- 3 skiver bacon i terninger
- 1-2 epler i terninger
Fremgangsmåte:
- Strimle kålen og surr den i olje/smør i 2 minutter
- Tilsett fløte og la den koke inn
- Smak til med salt, pepper og sukker
- Del bacon i små terninger og sprøstek
- Stek eplebiter i baconfettet
- Bland epler og bacon med kålen
Servering:
- Serveres med bakte morenepoteter og tomater
- Kan også bytte ut savoykålen med coleslaw