Lakseburger med kremet savoykål, stekte epler og bacon

IMG 1756

Dette er noen smakfulle lakseburgere med spennende og uvanlig tilbehør. Som det fremgår av bildene er det store burgere så det rekker med en til hver, men man kan selvsagt lage dem mindre også.

Jeg laget en stor porsjon så jeg kunne fryse ned halvparten, denne oppskriften ga 8 store burgere.

 Ingredienser:

  • 750 gram rå laks
  • 250 gram røkelaks
  • 4-5 vårløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 liten fennikel, finhakket
  • 2 egg
  • 1ts salt
  • 3 dl melk
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts cayennepepper

Fremgangsmåte:

  • Kjør laks og røkelaks sammen med salt i foodprosessoren
  • Tilsett potetmel og spe med egg og melk
  • Tilsett pepper og de andre ingrediensene
  • Stekes i smør/olje i pannen til de får en pen stekeskorpe
IMG 1750
  • Etterstek i ovnen til de er gjennomstekt, men ikke tørre
IMG 1751

Kremet savoyekål

IMG 1753

  • 1 liten savoykål
  • smør
  • 2,5 dl matfløte
  • 1/2 ts sukker
  • 3 skiver bacon i terninger
  • 1-2 epler i terninger

 

Fremgangsmåte:

  • Strimle kålen og surr den i olje/smør i 2 minutter
  • Tilsett fløte og la den koke inn
  • Smak til med salt, pepper og sukker
  • Del bacon i små terninger og sprøstek
  • Stek eplebiter i baconfettet
  • Bland epler og bacon med kålen
IMG 1754

 

Servering:

  • Serveres med bakte morenepoteter og tomater
IMG 1755
  • Kan også bytte ut savoykålen med coleslaw

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *