Rørte tyttebær med akevitt

IMG 1906

En del matretter må rett og slett ha tyttebær ved siden av seg, for eksempel kjøttkaker og  ribbe. Jeg liker ikke så godt butikk-kjøpt syltetøy, og det enkleste i verden er jo å lage det selv. Jeg lager både rørte tyttebær som jeg oppbevarer i fryseren og vanlig tyttebærsyltetøy. Tyttebærsyltetøy med epler finner du oppskrift på HER.

Når jeg lager rørte tyttebær lager jeg halvparten med en «dæsj» akevitt. Det gir litt piff til syltetøyet, et slags krydder. Kan absolutt anbefales.

Ingredienser:

  • 1 kg tyttebær
  • 500 gram sukker
  • ca 1 dl akevitt

 

Fremgangsmåte:

  • Bland tyttebær og sukker rør til sukkeret er nesten oppløst
  • La omtrent halvparten av bærene være hele
IMG 1901
  • Tilsett akevitten og bland
  • Ta over i fryseformer

IMG 1903

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *