Kremet fiskesuppe med flere typer fisk

IMG 1746

Egentlig er ikke kremet fiskesuppe blant favorittene mine, jeg er mer begeistret for tomatbaserte. Men denne suppen er virkelig et unntak. Den er kremet, men ikke like kremet som det vi vanligvis forbinder med kremete fiskesupper. Den er også litt spicy siden den inneholder både chili, hvitløk og frisk ingefær. Jeg tror jeg må kåre denne suppen til min favorittfiskesuppe.

Man kan i grunnen bruke de fiskeslagene man vil, men jeg synes det var deilig med de jeg har nevnt i oppskriften. Hvilke skalldyr man vil bruke er selvsagt også fritt valg, men det smaker selvsagt bedre med ferske enn hermetiske. Jeg brukte imidlertid et glass pillede reker og det smakte helt nydelig det også.

Server gjerne suppen med nystekt baguette og aioli 🙂

Oppskriften tar utgångspunkt i en suppe jeg fant i Mat fra Norge nr 7/2015, men jeg har laget min egen versjon.

 

4 personer:

Ingredienser:

 • 600 gram fersk fisk, f.eks. laks, torsk, steinbit, brosme
 • 100 gram rensede reker eller 1 glass hermetiske
 • 3-4 sjalotteløk, finhakket
 • 4-5 hvitløkfedd, finhakket
 • 3 gulrøtter i små terninger
 • 2 dl hvitvin
 • olivenolje
 • 6-7 dl god fiskekraft
 • 1 liten kartong kremfløte
 • 3 ss creme fraiche
 • 1/2 purre
 • 1 ss finhakket ingefær
 • 1 ss finhakket rød chili
 • salt og pepper
 • badpersille og gressløk

 

Fremgangsmåte:

 • Fres sjalottløk, hvitløk og gulrøtter i olje
 • Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten
 • Tilsett purre, ingefær og chili
 • Hell over fiskekraft og fløte
 • La dette koke noen minutter
 • Bland deretter inn creme fraiche
 • Smak til med salt og pepper
 • Skjær fisken i passé store terninger og legg i suppen
 • La fisken trekke seg ferdig på svak varme
 • Skrell rekene og ha dem oppi rett før servering
 • Dryss over hakket bladpersille og gressløk

IMG 1745

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *