Steinbit med grønnkålsaus, tomatform og gulrøtter

 

IMG 1608

Nå er steinbiten i sesong og da må vi benytte oss av det. Fersk steinbit er SÅ mye bedre enn frossen, man skulle ikke tro det var snakk om samme fisk.

Denne steinbiten var spesielt god også, som vanlig kjøpt på Jeløy fisk og vilt, og fanget kvelden før. Fisken var bløt som smør og smeltet i munnen. Jeg håper virkelig det fortsatt vil være fersk steinbit å få tak i en liten stund  fremover i alle fall.

Jeg brukte mange ulike grønnsaker i denne retten, det er jo også i sesong nå. Og det gjorde fiskeretten enda bedre.

 

Fisken

  • Sjekk fisken og fjern evt ben
  • Dryss over salt og sitronpepper
  • Ha litt rapsolje i pannen
  • Stek ved ganske høy varme til fisken får en fin skorpe, ca 5 minutter
  • Ha litt fersk hvitløk i pannen (ca 1/2 løk)
  • Ha 1 ss smør i pannen, la det smelte og hell over fisken

IMG 1606

  • La fisken hvile 1 minutt før den serveres

 

Grønnkålsaus:

  • 1 pakke vasket og kuttet grønnkål
  • Vann og salt til koking
  • Grønnsaksbuljong
  • Ca 3 ss hvetemel
  • Ca 3  ss smør
  • Ca 6 dl melk
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann og salt og ha i grønnkålen
  • La dette koke 7-8 minutter til kålen har falt sammen
  • Hell av vannet hvis det er noe igjen
  • Smelt smør og tilsett hvetemel
  • Spe med melk til sausen er glatt og passe tykk
  • Ha i grønnkålen
  • Bruk en stavmikser og pisk sammen
  • Spe evt med mer melk, krydder og buljong

 

Tilbehør:

  • Nå som tomatene er så gode lager jeg bakte tomater nesten hver dag. Det er enkelt og smaker helt nydelig.
  • Hell olje i bunnen av et ildfast fat
  • Legg tomater oppi (del evt tomatene i to)
  • Dryss over godt flaksalt
  • En stor neve frisk basilikum, hakket
  • Litt hakket bladpersille
  • Litt fersk norsk hvitløk (mye mildere enn den vi er vant til)
  • Ringle over litt av din beste olivenolje
  • Bak i ovnen ca 5 minutter

IMG 1599

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *