Dette er en nydelig og litt spicy salat med preg av Asia. Jeg hentet inspirasjon fra en oppskrift i Aftenposten, men har byttet litt på ingrediensene.
Her har jeg brukt andelår, men du kan like gjerne bruke andebryst eller rester av andebryst fra gårsdagens middag. Du kan også bruke kyllingbryst i denne retten hvis du ikke er så glad i and, men det blir ikke helt det samme da 🙂
Ingredienser:
- 2 andelår
- 1 stor lime, saften
- 1/2 rød chili, finhakket
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2-3 vårløk i tynne ringer
- 10 friske mynteblader, finhakket
- 1liten neve koriander, hakket
- 2 ss fishsauce
- Isbergsalat
- Ristet ris eller pinjekjerner
Fremgangsmåte andelår:
- Press saften av 1 lime over andelårene og la dem ligge ca 10 minutter
- Brun lårene i olje ca 3 minutter på hver side i en stekepanne på høy varme (OBS det spruter så ha et lokk for hånden)
- Legg lårene over i en ildfast form og stek i ovnen til de er gjennomstekt, ca 30 minutter
- Ta formen ut av ovnen og la lårene renne av seg på kjøkkenpapir
- Når de har kjølnet slik at du kan ta i dem skjærer du kjøttet i små biter
- Kok deretter kjøttet i ca 5 minutter
Salaten:
- Bland sammen chili, løk, fish sauce og andekjøtt i en bolle
- Press over saft fra limen og bland godt
- Ha i vårløk, koriander og mynteblader
Dressing:
- 1 ss soyasauce
- saft av 1/2 lime
- 1 ss sesamolje
- 1/2 rød chili, finhakket
- 1 liten neve frisk koriander, finhakket
- 2 ss fishsauce
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss god olivenolje
Pisk sammen alle ingrediensene og smak evt til med mer sukker, fishsauce eller lime
Ristet ris:
- Varm en panne til høy varme
- Ha i noen skjeer med ukokt ris
- Skru ned varmen og la det steke under omrøringca 8-10 minutter
- Noe av risen viloppe som popcorn, men ellers blir den bare gylden
- Når den er ferdig knuser du risen i en morter eller med en stavmikser og drysser over salaten ved servering
Legg salat ut over et stort fat og legg andesalaten i midten. La hver enkelt forsyne seg med dressing og ristet ris.