Dette er noe av det beste jeg vet. Jeg spiser den kokt og jeg spiser den ovnsbakt og grillet. Det er virkelig en delikatesse. Det er selvsagt kostbar mat, men innimellom kan man jo unne seg litt luksus også.
Når man skal grille sjøkreps bør man lage urtesmør som man legger oppå krepsen, og man kan lage mange ulike typer også. Jeg synes det er viktig at smøret ikke har FOR mye smak, det skal jo ikke overdøve den sarte smaken av sjøkrepsen.
Ingredienser:
- 1-2 sjøkreps per person avhengig av størrelsen
- 200 gram smør
- 1 dl hakket persille
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 sitron
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del sjøkrepsen på langs og fjern tarmen
- Bland smøret med de andre ingrediensene
- Smør smøret på krepsen og dryss over salt og pepper
- Legg sjøkrepsen på grillen med skallet ned
- Legg lokk på grillen og grill ca 2,5 minutter
- Server med godt brød og salat