Blomkålgrateng med spicy pølse og ovnsbakte tomater

IMG 1605

Nå som det er høysesong for blomkål må det utnyttes. Jeg prøver derfor å lage retter med blomkål et par ganger i uken nå. Jeg handler grønnsaker på et gårdsutsalg i nærheten og det føles så fint at grønnsakene kommer rett fra bonden og er nyhøstet.

Denne gangen har jeg laget en blomkålgrateng som både kan brukes som selvstendig rett eller som tilbehør. Jeg tilsatte pølser og brukte den derfor som selvstendig rett sammen med ovnsbakte tomater. En enkel og deilig middag.

 

Ingredienser:

  • 1 stort blomkålhode
  • vann og buljongterninger
  • 1 løk
  • 1/2 squash
  • 1 pakke krydret pølse eller skinke
IMG 1588
  • 1 neve persille
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1/2 liter melk eller til sausen blir passe tykk
  • 2 ss creme fraiche
  • 2-3 dl revet cheddarost
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del blomkålen i buketter
  • Kok blomkålen i buljong til den er mør, ca 3-4 minutter
  • Hell av vannet og damp blomkålen litt
  • Skjær løk i tynne skiver og squashen i terninger
  • Surr dette i olje noen minutter
  • Del pølsen i terninger og ha i pannen
  • Ha blomkålen i pannen og bland sammen med pølse, løk og squash
  • Ha blandingen over i en ildfast form
  • Smelt smør  og rør inn melet
  • Spe gradvis med melk under omrøring
  • Rør godt mellom hver gang du sper
  • La sausen småkoke noen minutter
  • Tilsett 2 ss creme fraiche og en stor neve hakket persille
  • Rør til slutt inn osten
  • Hell sausen i formen
IMG 1598
  • Stek midt i ovnen til den begynner å få farge, ca 10 minutter
IMG 1602
  • Server med bakte tomater og nye, kokte poteter

IMG 1599

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.