Artisjokk – en delikatesse

IMG 1186

Artisjokk er en av mine favorittgrønnsaker og nå er den i sesong. Tidligere spiste jeg bare hjertet, men nå liker jeg også å suge på bladene som jeg dypper i smør eller ulike dressinger.

Her i landet brukes det lite artisjokker i forhold til i Frankrike og Italia, der «alle» slafser i seg denne delikatessen.

Man kan spise den enten kald eller varm, og servere den hel som forrett eller selvstendig rett.

 

Tilberedning:

  • Brekk eller skjær stilken av artisjokken slik at artisjokken kan stå for seg selv
  • Kutt så av de øverste radene med blader så du kan se det lilla indre.
  • Bruk deretter en saks og klipp av litt av spissen på bladene (kan utelates)
  • Kok opp rikelig med vann i en kaserolle.
  • Tilsett salt og sitronskiver
  • Kok de rensede artisjokkene ca 45-50 minutter, alt etter størrelsen
IMG 1412
  • Artisjokkene er ferdige når de innerste bladene lett kan brekkes av
  • La artisjokkene renne godt av
IMG 1423

 

Servering

  • Spises ved å nappe av et og et blad som dyppes i smør eller dressing
  • Sug av den myke delen
IMG 1193
IMG 9580
  • Til slutt sitter du igjen med selve delikatessen, artisjokkhjertet.
  • Dette spises med kniv og gaffel.
IMG 9579

Nyt

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *