Artisjokk er en av mine favorittgrønnsaker og nå er den i sesong. Tidligere spiste jeg bare hjertet, men nå liker jeg også å suge på bladene som jeg dypper i smør eller ulike dressinger.
Her i landet brukes det lite artisjokker i forhold til i Frankrike og Italia, der «alle» slafser i seg denne delikatessen.
Man kan spise den enten kald eller varm, og servere den hel som forrett eller selvstendig rett.
Tilberedning:
- Brekk eller skjær stilken av artisjokken slik at artisjokken kan stå for seg selv
- Kutt så av de øverste radene med blader så du kan se det lilla indre.
- Bruk deretter en saks og klipp av litt av spissen på bladene (kan utelates)
- Kok opp rikelig med vann i en kaserolle.
- Tilsett salt og sitronskiver
- Kok de rensede artisjokkene ca 45-50 minutter, alt etter størrelsen
![IMG_1412.jpg IMG 1412](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2015/08/IMG_1412.jpg)
- Artisjokkene er ferdige når de innerste bladene lett kan brekkes av
- La artisjokkene renne godt av
![IMG_1423.jpg IMG 1423](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2015/08/IMG_1423.jpg)
Servering
- Spises ved å nappe av et og et blad som dyppes i smør eller dressing
- Sug av den myke delen
![IMG_1193.JPG IMG 1193](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2015/08/IMG_1193.jpg)
![IMG_9580.JPG IMG 9580](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2015/08/IMG_9580.jpg)
- Til slutt sitter du igjen med selve delikatessen, artisjokkhjertet.
- Dette spises med kniv og gaffel.
![IMG_9579.JPG IMG 9579](https://matogreiser.no/wp-content/uploads/2015/08/IMG_9579.jpg)
Nyt