La Palme d’Or ligger på hotell Grand Hyatt Martinez på Croisetten og er en av tre 2-stjerners restauraner her i Cannes. På denne restauranten råder Christian Sinicropi grunnen. Han har vært ansatt ved restauranten siden 2001, men overtok toppjobben i 2007.
På bildet nedenfor viser han fram sin kunstnerkones kjeramikkutgave av ham 🙂
Dette var andre gang vi spiste lunch på denne restauranten, og de leverte 110 % denne gangen også, det var faktisk enda bedre enn forrige gang. Du kan lese om vårt forrige besøk HER. Denne gangen hadde vi fått besøk av vår datter Camilla som også var med på lunchen.
Restauranten ligger ved La Croisette og har vakker utsikt over Middelhavet.
Selvsagt har den alt det en 2-stjerners restaurant skal ha, sommelier og kelnere med ulike oppgaver som har ansvaret for oss.
Innledningsvis får vi Christian Sinicropis signatur slik man alltid gjør. Dette består av det han kaller Sirkus, og er et keramikkstativ med diverse spiselige kuler med ulikt fyll, noen med kjøtt, noen med fisk, noen søte etc. Stativet har han laget selv.
Signatur er også hans løvtynne brød/ kjeks som er det sprøeste bakverk jeg noensinne har sett eller smakt.
Husets spesielle foccacia med olje blir også servert innledningsvis samt en del andre festlige brødtyper.
Dette brødet er smakssatt med appelsinblomster
Og dette med blekksprutblekk
Når man skal starte på selve menyen velger man såkalte blokker med 3 retter i hver + 2 søte retter.
Blokken jeg valgte (The ionic) bestod av:
Rett 1: Krabbebuljong, blekksprut og tomater i ulike former
Rett 2: Oksekjøtt med tunfisk, rødkål og beter
Rett 3: Octopusringer med diverse tilbehør
Camilla og Jørn valgte en blokk som het Subtlety Obliges og bestod av:
Rett 1: And og banankreasjon
Rett 2: Krabbeoverraskelse med diverse smaker
Rett 3: Lam med grønnsaker og mye annet godt
Så var det dessertenes tur.
Jeg valgte desserter som baserte seg på aprikoser og basilikum mens Camilla og Jørn valgte de som baserte seg på sjokolade. Nedenfor et bildedryss av dessertene.
Petit Fours fulgte sammen med kaffe og da måltidet var slutt fikk vi med hver vår eske med restaurantens egen konfekt 🙂
Et fantastisk måltid denne gangen også, det er slike måltider man husker
En varm takk til alle servitører og chef Christian Sinicropi for en fantastisk herlig lunch 🙂
Mette og fornøyde trasket vi hjem og Jørn og jeg er nok tilbake neste år også.