Cannes – noen anbefalinger – del 2

IMG 1623

I et tidligere innlegg skrev jeg om flere av restaurantene vi har spist på her nede og her følger et knippe med flere.

Fortausrestaurantene har jeg nevnt i forrige innlegg, styr unna dem.

Men det finnes mange gledelige overraskelser også. Michelinstjernerestauranten La Palme d’Or (2 stjerner) har fått et eget innlegg.  Her spiste vi for andre gang i år, og selv om den selvsagt er dyr synes jeg den er verdt pengene. Du får en smaksopplevelse utenom det vanlige, og restauranten er slett ikke stiv og formell.

Går man langs Croisetten passerer man alle de kjente designerbutikkene, og her ligger også Armani Café. Her er det koselig å sette seg ned en ettermiddag for en kaffe eller en coctail. Vi spiste lunch der et par ganger, og det var greit, men heller ikke noe mer, og prisene er ganske stive.

IMG 1313

IMG 1316

IMG 1015

IMG 1012

IMG 1320

IMG 1321

En gledelig overraskelse er imidlertid La Broutte de Grand’Mére i Rue d’Oran, noen hundre meter ovenfor La Croisette. Her er maten hjemmelaget fra grunnen av og smaker nydelig. På ytterveggen henger det et skilt med påskriften «Liker du industruell mat så kommer du ikke hit».Inne ser restauranten ut som en typisk fransk bistro og utenfor er det mange bord å velge blant.

IMG 3325

Konseptet er at de har en treretters-meny hvor de bestemmer forretten og gjestene får velge mellom flere retter når det gjelder hovedrett og dessert. Menyen skiftes ut jevnlig. Aperitiff og vin er inkludert i prisen som jeg mener å huske var 42 Euro per person.

Forretten bestod av en stor form med hjemmelaget paté, en salami, en salat , agurker., brød og smør. Himmel og hav for en vidunderlig paté, den kjenner jeg smaken av fortsatt. Det var visst meningen at vi skulle spise opp alt sammen, i alle fall gjorde paret på nabobordet det, men vi orket ca halvparten.

IMG 1370

IMG 1368

IMG 1367

 

Etter dette fulgle en gravlaks som hadde fått en real mengde olivenolje over seg, nydelig det også. Sammen med laksen fulgte vodka.

IMG 3319

Til hovedrett kunne vi velge mellom flere retter, jeg valgte vaktel mens Jørn gikk for perlehøne. Begge deler var nydelig, spesielt vaktelen.

IMG 1373

IMG 1372

IMG 1374

Det var flere valg når det gjaldt desserter også, jeg valgte sitronterte og Jørn tok en vanilje- og karamellkreasjon, veldig godt begge deler.

Så dette stedet kan jeg anbefale. Vi hadde selv fått det anbefalt av en kollega av Jørn.

Det hender jeg titter på Tripadvisor for å fa tips om restauranter, men stoler ikke så mye på det. Michelinguiden og tilsvarende er mer troverdige. I går valgte vi imidlertid den restauraten som ligger som nr 1 på Tripadvisor, L’Eponyme. som ligger rett i nærheten av La Broutte. Dette er en nydelig restaurant som også har et galleri, hyggelig betjening.

Opplevelse av maten stod for min del ikke til forventningene, mens de andre i følget var relativt fornøyd. Tre av oss startet med foie gras som var helt vanlig, ikke noe spesielt med den. Jørn spiste gazpacho med mozarella som han var fornøyd med.

Hovedretten min var tunfisk og det var den som ødela for meg. Jeg er svært kresen når det gjelder denne fisken og den jeg fikk denne gangen var ikke etter min smak i det hele tatt. Men det var ikke noe galt med fisken, den var ikke ødelagt, men passet bare ikke meg.

IMG 1387

To av de andre spiste en fisk som ble kalt maigre, de var fornøyd . Jeg vet ikke det norske navnet på fisken, men det var i alle fall en hvit fisk. Fjerdemann spiste rekewok og var også fornøyd.

IMG 1389

IMG 1388

Jeg tok tiramisu til dessert , den var OK, Jørn spiste vailjeis med jordbær og bringebær i balsamico, og de to andre tok tobleronemousse. De var fornøyd.

IMG_1390

Hvis jeg skal nevne 3 restauranter som jeg synes er i særklasse blant de vi har spist på denne gangen, er det først og femst La Palme d’Or. Det er riktignok en luksusrestaurant med 2 Michelinstjerner og ikke alle vil bruke så mye penger på et restaurantbesøk. Men har du lyst og mulighet bør du  besøke den.

Ellers vil jeg anbefalt to mer folkelige, La Môme som du kan lese om HER og La Broutte som jeg har skrevet om ovenfor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *