Det er ikke akkurat få restauranter i Cannes, og de finnes i alle varianter fra de mest luksuriøse til de helt enkle. Jeg har prøvd begge typer, og har blitt både imponert og skuffet.
Her vi bor, i Rue Commandant André, en liten gate som går mellom La Croisette og Rue d’Antibes, kryr det av fortausrestauranter. Jeg har prøvd to av dem, og jeg kommer ikke til å gjøre det igjen. Men smekkfulle er de – hele tiden.
I en liten sidegate, ca 2 min fra leiligheten vår, finner man imidlertid en liten perle, La Môme. Denne er av et helt annet kaliber, dog ingen gourmetrestaurant. Svært hyggelige innehavere som gjør det beste de kan for deg fra du kommer til du går. Det er selvsagt ikke billig å spise i Cannes, det overgår norske priser. Det gjør det her også,men jeg vil heller betale dyrt på en god restaurant enn på en elendig fortausrestaurant. Det er faktisk ikke så stor forskjell på prisen.
La Môme har blitt en «stamrestaurant» for oss og vi har spist der flere ganger.
De serverer deilige aperitifer også, dette er en med jordbær 🙂
Ceviche av torsk med rouille, nydelig
Sardiner
Spaghetti a la vongole srvert som en pakke
Nydelig melon med skinke
Og den beste raviolien jeg har smakt, fylt med basilikum og asparges
Dagens fisk ble flambert ved bordet og smakte fabelaktig
Og denne tunfisken topper helt klart listen over tunfiskmåltider jeg har hatt. Aldri smakt noe så mørt
Langs stranden ligger også restaurantene tett som hagl, og kvaliteten er varierende. På Plage Royale har de nydelige blåskjell som anbefales. Restauranten har også egen strand.
Jeg spiste også laksetartar her, den var sånn passe. Det samme var Jørns fiskerett. Desserten som var flere typer sorbet var imidlertid helt nydelig.
En annen strandrestaurant er Plage Goéland hvor vi pleier å være på stranden. Det er en koselig restaurant som drives av familien Grizzetti. Her får man alltid en hyggelig velkomst når man kommer, «gamle kjente» liksom. Stranden er også flott, 25 euro per solseng, er vel sånn midt på treet.
Maten deres er helt OK, vi har spist lunch der flere ganger.
Nydelig carpaccio <3
Og helt grei salat
Torsken var også helt grei
Og red mullet var helt nydelig
L’Annex er også en strandrestaurant, men noe mer snobbete enn de andre jeg har nevnt. Jeg var absolutt fornøyd med maten jeg fikk, Jørn ikke fullt så fornøyd med sin fiskesuppe.
Jeg spiste blodfersk torsk (nå igjen, elsker torsk). Og den smakte hav slik fersk torsk skal gjøre. Nam
Jørns fiskesuppe var absolutt ikke av samme kvalitet. Fiskestykkene var tørre som sagflis synes jeg. Ikke bra, og veldig høyt priset også.
Ellers var det en del folk der med større bankkonto enn oss, yachter, fotografer, masse sjømat av forskjellig slag, DJ som spilte super musikk og flørtet med gjestene. Vi hadde en super kveld der så dette er også et sted jeg anbefaler, men vær OBS på prisene.
Jeg kommer tilbake med flere anbefalinger/ tips i et senere innlegg