La Palme d’Or i Cannes

IMG 8944

Om du er i Cannes eller et sted i nærheten anbefaler jeg at du besøker restaurant La Palme d’Or som ligger på hotell Grand Hyatt Martinez på Croisetten. På denne restauranten råder Christian Sinicropi grunnen. Han har vært ansatt ved restauranten siden 2001, men overtok toppjobben i 2007.

I løpet av hans karriere ved restauranten har den oppnådd 2 stjerner i Guide Michelin, noe som ikke minst skyldes hans entusiasme og enorme kreativitet. Sinicropi er ikke bare en mester ved grytene, han er også en anerkjent keramiker. Han og hans kone Catherine har begge studert ved det berømte Beaux Arts i Vallauris og har sammen designet ulike serviser som benyttes i restauranten.

Under filmfestivalen i Cannes serveres den eksklusive jurymiddagen på La Palme d’Or og hvert år kreerer Sinicropi en spesiell meny til denne middagen. Hver rett blir servert på tallerkener med tema fra noen av  filmene som blir vist under festivalen.

Christian Sinicropi har mange interesser og talenter,  blant annet film, litteratur, filosofi, skulptur og maling/ tegning. Arbeidene hans har høstet gode kritikker og han er representert i flere ledende gallerier både i og utenfor Frankrike.

Maten vi fikk servert under lunchen vår var både kreativ og velsmakende. Nedenfor ser dere et utvalg bilder fra lunchen:

IMG 8939

 

Et helt fantastisk bakverk med sesamfrø

IMG 8935

 

En raffinert forrett presentert som små kuler med forskjellig smak. i et stativ av keramikk, designet av Sinicropi

IMG 8937

 

Smør rett og slett, men en nydelig presentasjon

IMG 8940

 

Brød tilsatt blekksprutblekk. Nydelig og spesielt

IMG 8941

 

Jeg prøver og prøver, men klarer ikke å like makrell. Men for de som liker det så var visst denne utgaven nydelig.

IMG 8942

 

Dette var en ren vegetarrett som smakte utrolig godt.

IMG 8943

 

En kreativ måte å servere carpaccio på, jeg tror dette var carpaccio av mullet

IMG 8945

 

Og så var det tid for sardiner som også smakte godt.

IMG 8946

 

Filét av angusokse, visstnok både mør og smakfull

IMG 8948

 

Blant toppene i måltidet for meg. Pochert østers på en mousse av høstens grønnsaker

IMG 8949

 

Lammemedaljonger med sesongens grønnsaker og kandiserte frukter

IMG 8951

 

Dessertene var praktfulle både når det gjelder smak og farger

IMG 8952

IMG 8953

IMG 8955

IMG 8956

IMG 8957

IMG 0009

Vi gikk ikke sultne fra det lunchbordet for å si det sånn. Måltidet varte 4-5 timer og vi var, som så ofte før, de siste som forlot restauranten 🙂 Et herlig selskap var også våre venner Gudny og Helge.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *