Om du er i Cannes eller et sted i nærheten anbefaler jeg at du besøker restaurant La Palme d’Or som ligger på hotell Grand Hyatt Martinez på Croisetten. På denne restauranten råder Christian Sinicropi grunnen. Han har vært ansatt ved restauranten siden 2001, men overtok toppjobben i 2007.
I løpet av hans karriere ved restauranten har den oppnådd 2 stjerner i Guide Michelin, noe som ikke minst skyldes hans entusiasme og enorme kreativitet. Sinicropi er ikke bare en mester ved grytene, han er også en anerkjent keramiker. Han og hans kone Catherine har begge studert ved det berømte Beaux Arts i Vallauris og har sammen designet ulike serviser som benyttes i restauranten.
Under filmfestivalen i Cannes serveres den eksklusive jurymiddagen på La Palme d’Or og hvert år kreerer Sinicropi en spesiell meny til denne middagen. Hver rett blir servert på tallerkener med tema fra noen av filmene som blir vist under festivalen.
Christian Sinicropi har mange interesser og talenter, blant annet film, litteratur, filosofi, skulptur og maling/ tegning. Arbeidene hans har høstet gode kritikker og han er representert i flere ledende gallerier både i og utenfor Frankrike.
Maten vi fikk servert under lunchen vår var både kreativ og velsmakende. Nedenfor ser dere et utvalg bilder fra lunchen:
Et helt fantastisk bakverk med sesamfrø
En raffinert forrett presentert som små kuler med forskjellig smak. i et stativ av keramikk, designet av Sinicropi
Smør rett og slett, men en nydelig presentasjon
Brød tilsatt blekksprutblekk. Nydelig og spesielt
Jeg prøver og prøver, men klarer ikke å like makrell. Men for de som liker det så var visst denne utgaven nydelig.
Dette var en ren vegetarrett som smakte utrolig godt.
En kreativ måte å servere carpaccio på, jeg tror dette var carpaccio av mullet
Og så var det tid for sardiner som også smakte godt.
Filét av angusokse, visstnok både mør og smakfull
Blant toppene i måltidet for meg. Pochert østers på en mousse av høstens grønnsaker
Lammemedaljonger med sesongens grønnsaker og kandiserte frukter
Dessertene var praktfulle både når det gjelder smak og farger
Vi gikk ikke sultne fra det lunchbordet for å si det sånn. Måltidet varte 4-5 timer og vi var, som så ofte før, de siste som forlot restauranten 🙂 Et herlig selskap var også våre venner Gudny og Helge.