Sommerkoteletter med norzolapoteter og appelsinsaus

IMG 0270

Verken vanlige koteletter eller sommerkoteletter er det som brukes mest her i huset. Grunnen til det vet jeg egentlig ikke for det er jo ikke noe feil med smaken.

Når det gjelder sommerkoteletter så synes jeg det er noe sommerlig ved det, jeg forbinder det med grilling selv om vi aldri har grillet det.

Jeg laget dem imidlertid i pannen denne gangen og valgte å bruke litt utradisjonelt tilbehør. Jeg tror det var tilbehøret som gjorde at dette nesten ble et festmåltid, både poteter og saus var en skikkelig «innertier» når det gjaldt tilbehør.

 

Koteletter:

 

  • 1-2 koteletter per person
  • Olivenolje
  • Pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Ha litt pepper på kotelettene
  • Ha olje i pannen
  • Stek kotelettene på relativt høy temperatur til de har fått farge

 

Poteter

  • 6-8 poteter, avhengig av størrelsen
  • 1 boks matfløte
  • 1 trekant norzola eller gorgonzola
  • Salt og pepper
  • Smør

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i en ildfast form
  • Ha fløte i en kjele og tilsett osten
  • La dette koke forsiktig opp og rør til osten er oppløst
  • Del potetene i skiver og legg i formen
  • Hell sausen over potetene
  • Legg noen kladder over potetene
  • Ka dette bakes i oven til potetene er ferdige, ca 45 minutter

 

Saus:

  • Ca 2-3 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl kjøttbuljong
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Revet ingefær
  • Estragon
  • Salt og pepper
 

Fremgangsmåte:

  • Ta alle ingrediensene i kjelen og la det koke inn til det gjenstår ca 1/3 del. Hvis ikke sausen er tykk nok kan du bruke litt maizenna.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.