Verken vanlige koteletter eller sommerkoteletter er det som brukes mest her i huset. Grunnen til det vet jeg egentlig ikke for det er jo ikke noe feil med smaken.
Når det gjelder sommerkoteletter så synes jeg det er noe sommerlig ved det, jeg forbinder det med grilling selv om vi aldri har grillet det.
Jeg laget dem imidlertid i pannen denne gangen og valgte å bruke litt utradisjonelt tilbehør. Jeg tror det var tilbehøret som gjorde at dette nesten ble et festmåltid, både poteter og saus var en skikkelig «innertier» når det gjaldt tilbehør.
Koteletter:
- 1-2 koteletter per person
- Olivenolje
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Ha litt pepper på kotelettene
- Ha olje i pannen
- Stek kotelettene på relativt høy temperatur til de har fått farge
Poteter
- 6-8 poteter, avhengig av størrelsen
- 1 boks matfløte
- 1 trekant norzola eller gorgonzola
- Salt og pepper
- Smør
Fremgangsmåte:
- Ha olje i en ildfast form
- Ha fløte i en kjele og tilsett osten
- La dette koke forsiktig opp og rør til osten er oppløst
- Del potetene i skiver og legg i formen
- Hell sausen over potetene
- Legg noen kladder over potetene
- Ka dette bakes i oven til potetene er ferdige, ca 45 minutter
Saus:
- Ca 2-3 dl appelsinjuice
- 3 dl kremfløte
- 1 dl kjøttbuljong
- 2-3 fedd hvitløk
- Revet ingefær
- Estragon
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Ta alle ingrediensene i kjelen og la det koke inn til det gjenstår ca 1/3 del. Hvis ikke sausen er tykk nok kan du bruke litt maizenna.