Dette er en ny suppe for meg, men jeg fant en oppskrift på nettet og synes det virket morsomt og spennende. For de som er glad i taco er det jo også en variasjon av de typiske tacosmakene.
Om du har lyst til å lage den vegetarisk er jo ikke det noe problem, bare kutt ut kjøttbollene. Men om du ønsker å bruke det finner du en deilig oppskrift på kyllingkjøttboller HER og på albondigas HER. Jeg har også andre oppskrifter på kjøttboller. Om du ikke gidder å lage kjøttbollene selv kan du jo bruke ferdigkjøpte, de som heter «Ordentlige kyllingkjøttboller» er helt OK.
Jeg synes suppen smakte deilig og ganske spicy, den er også rask å lage.
Ingredienser:
- Olivenolje
- 1 gul løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks knuste tomater
- 1 pakke tacokrydder, eller helst hjemmelaget
- 6 dl kyllingbuljong
- saften av 1lime
- 1 ss flytende honning
- salt og pepper
- 1/4 ts cayennepepper
- Kjøttboller eller kyllingkjøttboller
- Kidneybønner
- Rømme
- Nachos
Fremgangsmåte:
- Varm olivenolje i kjelen
- Tilsett løk og hviløk og surr til løken er blank
- Tilsett tomatpuré og tacokrydder
- Bland godt og la det surre ca 5 minutter
- Hell over kyllingbuljong og tomatboksen
- Skvis limesaft over
- La suppen koke opp og senk deretter varmen
- Tilsett krydder og honning
- La dette småkoke 25-30 minutter
- Smak til om det trengs mer av et eller annet
- Tilsett bønnene og evt kjøttbollene og la dette bli varmt
- Topp med diverse tilbehør som f.eks. hakkede tomater, koriander, mynte og rømme
- Serveres med nachos ved siden av