Jeg er så heldig at jeg har en lokal fiskehandler et par minutters spasertur fra der jeg bor. De har alltid mye godt og gir verdens beste service.
De fine guttene på Jeløy Fisk og Vilt vasker, fileterer og gir tips og råd.
I går kunne de by på slettvar så da var valget enkelt. Slettvar er en stor flyndrefisk, den kan veie opp mot 8 kg og måle ca 1 meter. Den er også mer oval enn f.eks. piggvaren.
Jeg valgte å steke den og lage en fargerik potet- og grønnsaksform og broccoli ved siden av.
Ingredienser:
- 1 slettvar
- hvetemel
- salt og pepper
- olje
- smør
Fremgangsmåte
- Krydre fisken med salt og pepper
- Vend den i hvetemel
- Ha smør og olje i pannen
- Når dette er varmt legger du i fisken med skinnsiden ned
- Stek til det er ferdig, ca 5 minutter
- press litt sitron over
Potet- og grønnsaksform:
- 1 søtpotet
- 1 gulbete
- 2 gulrøtter
- 4 poteter
- 1 vårløk
- salt, pepper og timian
- olivenolje
Fremgangsmåte:
- Del grønnsakene i omtrent like store biter
- Krydre med salt, pepper og timian
- Hell olivenolje i formen og legg i grønnsakene
- Stek i ovnen i ca 30 minutter eller til grønnsakene er møre
Saus:
- Ta fisken ut av pannen og hell i 1/2 boks rømme
- Rør til det har blitt en jevn saus, ca 1/2 minutt
- Tilsett gjerne litt persille eller gressløk
Jeg serverte også lettkokt broccoli ved siden av