Kyllingkjøttboller med urter

IMG 8801

Disse bollene egner seg utmerket i salater, på pizza eller til tapas. De er kjempegode, sunne og magre siden de kun består av rent kyllingkjøtt og ikke dette avskjæret som ofte brukes i blandingsprodukter (MUK).

De er raske å lage også, du skal bare lage en krydderblanding som du rører inn i deigen, forme små boller, legge på stekebrett og deretter inn i ovnen i ca 20 minutter. Deretter kan du porsjonere dem og enten vacuumere eller legge i plastposer, inn i fryseren og så hente dem frem igjen når du trenger dem.

Enkelt og greit å lage en ganske stor porsjon når du først er igang.

 

Ingredienser ca 40 boller:

  • 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
  • 1 hvitløk
  • 1 pakke pinjekjerner, ristet
  • 1 dl parmesanost
  • 2-3 never med bladpersille, finhakket
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • noen stilker hakket rosmarin
  • Evt annet krydder etter ønske

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
  • Kjør til alt er finhakket
  • Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen
IMG 8796
  • Tilsett eggene og bland godt sammen
  • Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
  • Form små boller med teskje og legg på et stekebrett
IMG 8799
  • Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
  • Avkjøl dem
  • Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
  • Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også 🙂
IMG 8803
Inspirasjon til disse herlige bollene har jeg funnet hos en av mine favorittblogger Enestaaende Mat. 

 

 

 

 

 

4 Comments on “Kyllingkjøttboller med urter”

  1. hei~ du har mange fristende oppskrifter og ikke minst masse
    kunnskaper om å lage mat – tusen takk for at du deler dette videre!
    Jeg har “pinnet” endel oppskrifter, og ville bare gjøre deg oppmerksom på at din translation-løsning ikke fungerer.. hilse mayK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *