Disse bollene egner seg utmerket i salater, på pizza eller til tapas. De er kjempegode, sunne og magre siden de kun består av rent kyllingkjøtt og ikke dette avskjæret som ofte brukes i blandingsprodukter (MUK).
De er raske å lage også, du skal bare lage en krydderblanding som du rører inn i deigen, forme små boller, legge på stekebrett og deretter inn i ovnen i ca 20 minutter. Deretter kan du porsjonere dem og enten vacuumere eller legge i plastposer, inn i fryseren og så hente dem frem igjen når du trenger dem.
Enkelt og greit å lage en ganske stor porsjon når du først er igang.
Ingredienser ca 40 boller:
- 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
- 1 hvitløk
- 1 pakke pinjekjerner, ristet
- 1 dl parmesanost
- 2-3 never med bladpersille, finhakket
- 2 egg
- Salt og pepper
- 1 knivsodd cayennepepper
- noen stilker hakket rosmarin
- Evt annet krydder etter ønske
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
- Kjør til alt er finhakket
- Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen
- Tilsett eggene og bland godt sammen
- Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
- Form små boller med teskje og legg på et stekebrett
- Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
- Avkjøl dem
- Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
- Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også 🙂
Inspirasjon til disse herlige bollene har jeg funnet hos en av mine favorittblogger Enestaaende Mat.
Mmmm… disse er bare såå gode! Gøy at du finner inspirasjon på bloggen min 🙂
Du har en flott blogg, AC
hei~ du har mange fristende oppskrifter og ikke minst masse
kunnskaper om å lage mat – tusen takk for at du deler dette videre!
Jeg har “pinnet” endel oppskrifter, og ville bare gjøre deg oppmerksom på at din translation-løsning ikke fungerer.. hilse mayK
Tusen takk for at du gir beskjed, skal se på det . God helg