Disse bollene egner seg utmerket i salater, på pizza eller til tapas. De er kjempegode, sunne og magre siden de kun består av rent kyllingkjøtt og ikke dette avskjæret som ofte brukes i blandingsprodukter (MUK).
De er raske å lage også, du skal bare lage en krydderblanding som du rører inn i deigen, forme små boller, legge på stekebrett og deretter inn i ovnen i ca 20 minutter. Deretter kan du porsjonere dem og enten vacuumere eller legge i plastposer, inn i fryseren og så hente dem frem igjen når du trenger dem.
Enkelt og greit å lage en ganske stor porsjon når du først er igang.
Ingredienser ca 40 boller:
- 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
- 1 hvitløk
- 1 pakke pinjekjerner, ristet
- 1 dl parmesanost
- 2-3 never med bladpersille, finhakket
- 2 egg
- Salt og pepper
- 1 knivsodd cayennepepper
- noen stilker hakket rosmarin
- Evt annet krydder etter ønske
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader
- Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
- Kjør til alt er finhakket
- Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen

- Tilsett eggene og bland godt sammen
- Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
- Form små boller med teskje og legg på et stekebrett

- Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
- Avkjøl dem
- Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
- Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også

Inspirasjon til disse herlige bollene har jeg funnet hos en av mine favorittblogger Enestaaende Mat.
Mmmm… disse er bare såå gode! Gøy at du finner inspirasjon på bloggen min
Du har en flott blogg, AC
hei~ du har mange fristende oppskrifter og ikke minst masse
kunnskaper om å lage mat – tusen takk for at du deler dette videre!
Jeg har “pinnet” endel oppskrifter, og ville bare gjøre deg oppmerksom på at din translation-løsning ikke fungerer.. hilse mayK
Tusen takk for at du gir beskjed, skal se på det . God helg