Herlige Cadaques

IMG 0045

Cadaques er en nydelig, liten by ca 200 km fra Barcelona. For å komme hit flyr du til Barcelona og leier bil, det gjør i alle fall vi. Men du kan også ta buss, det tar ca 4 timer. Det går også tog til Girona, men da må du skifte over til buss der.

Du kan lese om vårt forrige besøk i byen HER.

Vi bodde på hotell Playa Sol som er et av byens beste, nedenfor ser dere utsikt fra balkongen vår.

IMG 0027

IMG 0133

 

Salvador Dali bodde i byen i over 50 år og det er mange spor etter ham her. Han hadde et fantastisk hjem som nærmest er et eventyrslott. Om du har lyst til å besøke huset må du som regel ringe og avtale tid.

IMG 0046

Collage2

IMG 0104

 

Det kryr av koselige barer hvor man kan a en drink og noen tapas

IMG 0054

 

Er man i Cadaques må man selvsagt ha «Cadaquesveske”

IMG 0040

Selv om byen er liten har den mange virkelig gode restauranter.

Can Rafa på torget er best i byen på sjømat etter min mening. Det er heller ingen ulempe at eieren og vinprodusenten Martin Faixo går rundt blant gjestene og skaper god stemning. Vinen hans er nydelig .og sjømaten er helt blodfersk. Her spiste jeg den beste tunfisken jeg har spist noen gang, akkurat passe stekt slik at den smeltet i munnen. Jørn spiste en dorade som også smakte nydelig.

 

Blodferskt

IMG 0032

IMG 0034

IMG 0033

Perfekt stekt tunfisk

IMG 0037

 

Vi besøkte også vingården til Martin Faixo, den ligger ca 5 km utenfor byen.

IMG 0096

IMG 0097

 

Vi var også flere ganger innom Enoteca Martin Faixo, der har de nydelig tapas og utrolig hyggelig betjening. Dette er en lunchrestaurant jeg virkelig kan anbefale

Collage1

 

Pizzeriaen La Gritta er best på pizza i byen synes jeg. Det er to av dem, en ligger på torget og den andre ligger ca 5-10 minutters spasertur derfra,  ved siden av Hotell Playa Sol. Anbefales!

IMG 0156

 

På  torget ligger flere restauranter, noen er bra og noen mindre bra. Min erfaring er at nesten alle restaurantene i byen spesialiserer seg på sjømat. jeg har ikke funnet noen som serverer gode kjøttretter. En av disse restaurantene er s’estrop hvor jeg fikk tørt og smakløst kjøtt. Har imidlertid hørt at de skal være gode på sjømat.

IMG 0144

Bar Boia ligger også ved torget og har eksistert siden 1946. Beliggenheten er perfekt, man sitter nesten med føttene i vannet. Her serveres nydelig tapas til en billig penge.

IMG 0143

Som i fjor spiste vi også på Compartir denne gangen. Det er byens beste restaurant og drives av 4 chefer som tidligere var ansatt på El Bulli.  Omtale av besøket vårt der kommer i et annet innlegg. Omtale av fjorårets besøk finner du HER.

Bildedryss:

Utsikt fra et vindu i Dalis hus

IMG 0107

 

I Dalis hus

IMG 0106

 

IMG 0103

 

Dalis seng

IMG 9228

Appelsiner utenfor hotellet

IMG 0043

Solnedgang i Cadaques

IMG 0128

Vi kommer snart tilbake <3

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *