Compartir er i en klasse for seg, dette er gourmet til overkommelig pris. Her er det ikke stivt slik det av og til kan være på tilsvarende restauranter, men herlig uformelt. Og maten er ubeskrivelig <3
Vi spiste der i fjor også, men var ikke like fornøyd som nå. Dette er ikke restaurantens feil for det var ikke noe galt med maten. Det var bare vi som bestilte mat som ikke helt falt i smak, bl.a. rå hummer. Det skjedde ikke denne gangen, nå var det innertier på alle rettene.
Compartir er en restaurant som eies av 3 tidligere El Bulli-kokker, Mateu Casanas, Oriol Castro og Eduard Xatruch. De har tatt med seg mye av den kreative matlagingen som oppstod på El Bulli, men også tonet den ned en del for at den skal bli mer folkelig. Og dette har de absolutt lykkes med, det er virkelig blitt en topprestaurant.
Etter at de har jobbet intens for å skape denne suksessrestauranten tok de steget videre og i desember 2014 åpnet de restauranten Disfrutar i Barcelona. Dette er ingen kopi av Compartir, men bygger på det samme prinsippet – at maten skal deles. Denne restauranten har fått fantastiske tilbakemeldinger og det er spådd at den vil få en Michelinstjerne neste år 🙂
Så nå må vi nok ta oss en ny tur til Barcelona snart for å teste ut Disfrutar.
Når det gjelder årets lunch på Compartir har jeg dessverre ikke notert ned alt som hver enkelt rett bestod av, men dere får et inntrykk ved å se på bildene
Coveret på menyen
Husets coctail bestod av bl.a. gin og smakte selvsagt helt nydelig. Ved siden av fikk vi ribbesvor ed tomat og reker
Østers med ulike toppinger, asiatisk, meksikansk og svart hvitløk
Ibericaskinke (verdens beste)
Cadaquesansjos i en saus med fløte, honning og mandler
Breiflabb med skum. Den lå på et salatblad og skulle spises med hendene
Kaninribbe med epleaioli og fennikel
Sjokoladekuler med solbæris og nøttekrem
Omelett Surprise bestod av masse snadder i form av frukt og sjokolade
Dette var en fantastik lunch til en helt grei pris.
Vi bestemte oss for å gå tilbake for en ny lunch 2 dager senere, men da var den dessverre stengt. Enda en grunn til å reise tilbake til byen om ikke så altfor lenge.