Endelig fikk vi bord på Tickets, Ferran og Albert Adriàs gourmet-tapasbar i Barcelona. I flere år prøvde vi å få bord på El Bulli i Roses, men lyktes aldri. Da El Bulli stengte dørene startet Adriàbrødrene Tickets i Barcelona og etterhvert flere spektakulære restauranter slik at det nå fremstår som et restaurantimperium.
Vi har prøvd å få bord på Tickets i over 3 år, det viste seg å være nærmest helt umulig. Restauranten legger ut «billetter» 3 måneder i forveien, og en gang i døgnet legger de ut en eller to datoer med ledig bord. Vi fikk tips om å gå inn om natten for det er da man muligens kan finne et bord, så i flere måneder var vi inne og til slutt lyste det en aktuell dato mot oss. Gjett om vi var raske til å reservere.
Klart spenningen var stor da dagen kom og vi skulle prøve det vi hittil bare hadde hørt og lest om. Det var El Bulli som i mange år ble kåret som verdens beste restaurant og Ferran Adrià som introduserte oss for molykær gastronomi, og dette er videreført på Tickets.
Har du lyst til å prøve å få bord på Tickets kan du gå inn HER.
Nedenfor kan du se bildet av noe av det vi spiste under måltidet. Dessverre kan ingen av oss huske hva alle rettene bestod av, det ble mange etterhvert. Trodde vi kunne lese det ut fra regningen, men der er dessverre de ulike rettene nevnt med tittel. Bildet under heter Ticketstreet. Men hva var det egentlig tro? Det smakte selvsagt aldeles nydelig.
Nedenfor ser dere de berømte olivenene som første gang ble introdusert på El Bulli. Dette er ikke oliven, men olivensaft som er kapslet inn i en syltynn hinne. De kom med to ulike smaker. Snakk om eksplosjon i munnen !
Skikkelig presisjon når olivenene skal legges opp
Airbags er navnet på bildet nedenfor, de inneholder krem av manchegoost med mye annet snadder. Kjempegodt
Tunfiskcarpaccio med et fantastisk tilbehør, bl.a. kimchi , avocadokrem og sjøgress
Retten nedenfor heter Nordisk reise som blant annet bestod av oksekjøtt, røkt ost og mye mer. Deilig
Wow, dette er uten tvil de beste østersene jeg har smakt. OMG. Den ene med caipirina, den andre med olivenoljekaviar og eddik
Her jobbes det
Wow, her er den mest spektakulære ensalada caprese jeg har sett eller smakt. Består av basilikumskum, tomater, markjordbær og buffalomozarella.
Denne retten husker ingen av oss hva var, men vi husker at det smakte nydelig. Det bestod i alle fall av kjøtt.
Wow, beste knivskjell jeg har smakt. Servert med sitronskum og mye annet
Retten nedenfor heter Mary Montana og er (nesten) det samme som surf and turf. Den bestod bl.a. av miniakkar, kikerter og tynne skiver torsk so vi skulle røre inn i retten. Nydelig rett og slett
Denne retten, Guisantes del Maresmo smakte også nydelig og så nydelig ut
Dette er rett og slett poteter i skinke med appelsinsaus. Etter min mening litt «kjedelig» i forhold til mye annet vi hadde spist
Dette ser ut som en hamburger eller fiskekake, men var selvsagt noe helt annet. En slags terte med fisk som smeltet i munnen
Nå hadde vi spist oss gjennom mange retter og det var tid for desserter. Vi var så heldige at vi sammen med noen få andre ble tatt med til «dessertrommet» for å få spise desserter der. Utrolig kult innredet med bl.a. et tak av jordbær, bringebær
Den første desserten vi fkk servert var noe merkelige greier, nemlig rødbeter med is og andre smakstilsetninger. Og tro det eller ei, men den retten likte jeg absolutt ikke
Neste rett derimot er noe av det aller beste jeg har smakt,. De kalte retten for pannekake uten at den hadde så mye med det å gjøre. Karamellen på toppe er toffee.
Tredje dessert var gulrøtter som var så tynne og sprø at man nesten ikke merket at man fikk dem i munnen.
Og som aller siste rett fikk vi servert chorros med sjokolade. Men dere må ikke tro at dette kan sammenlignes med de chorrosene man normalt spiser. Jeg liker normalt ikke chorros, men dette var en smaksopplevelse jeg aldri har kjent maken til
Oppgjørets time. Regningen ble servert i denne boksen og var på ca 270 Euro.
På Tickets er det egne benker for forelskede par: Se hjertene på benken <3
Menyene er utformet med glimt i øyet:
På Tickets drikker man gjerne Cava til maten
Om vi var fornøyd undrer du kanskje. Ja, det var vi, og vi synes det var en morsom og smakfull opplevelse. Jeg kan absolutt anbefale stedet hvis du er interessert i uvanlige smakskombinasjoner og er glad i mat.