brød Favorittbakverk frokost

februar 3, 2012 at 9:07 am

Hjemmelaget knekkebrød

Diverse retter 008

Etter å ha smakt hjemmelagde knekkebrød kommer jeg sannsynligvis ikke til å kjøpe knekkebrød mer. Smaken er som natt og dag. Jeg ble inspirert etter å ha sett at flere andre matbloggere hadde laget det og lette litt  for å se om det var forskjellige oppskrifter. Men det viser seg at det i grunnen er nesten helt likt, det må være rugmel og vann og så kan man omtrent tilsette hva man vil, forskjellige korn, nøtter, mandler, tørkede bær etc.

Ingredienser:

  • 3,5 dl sammalt rug
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kli
  • 1 dl hakkede valnøtter eller mandler
  • 1/2 – 1 ts salt
  • 1-2 ts honning
  • 7 dl vann

Noen liker også å tilsette f.eks. tørkede bær, urter eller krydder.

Fremgangsmåte:

  • Bland alle de tørre ingrediensene og rør godt sammen
  • Rør honningen ut i varmt vann og bland det i det tørre
  • Rør godt sammen
  • Forel deigen på 2 bakepapirkledte stekebrett
  • Bruk en stekespade eller slikkepott for å stryke det jevnt ut over hele brettet

Diverse retter 001

  • Sett ovnen på 160 grader varmluft
  • Sett begge brettene i ovnen
  • Stek knekkebrødene i 10 minutter før du tar dem ut av ovnen
  • Bruk et pizzahjul el.l. for å skjære ut knekkebrødene i den formen du ønsker

Diverse retter 005

  • Sett brettene tilbake i ovnen og stek nå i 30 minutter før du bytter plass på brettene. Det som har stått nederst skal nå stå øverst
  • Sjekk innimellom om varmen er passe, ovner er forskjellige
  • Stek videre i 30 minutter slik at totall steketid blir 1 time og 10 minutter
  • Sjekk om knekkebrødene er ferdige eller om de må steke litt lenger
  • Hvis alt ser bra ut slår du av varmen, setter opp stekovnsdøren og lar knekkebrødene avkjøles litt
  • La dem avkjøles videre på rist

Diverse retter 006

  • Knekkebrødene oppbevares i en tett kakeboks og har lang holdbarhet

Diverse retter 009

Etter å ha prøvd knekkebrødene med både valnøtter og mandler så synes jeg det er best med valnøtter, men smak og behag er jo forskjellig.

Print Friendly

2 Comments

  1. Kirsti Nordlie says:

    Nå har jeg også prøvd din oppskrift på knekkebrød, og de ble sprøe og gode. Byttet ut Linfrø med Chiafrø. Har stekt seks brett knekkebrød på en uke – sunt og godt!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


+ 8 = elleve

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *