Etter å ha smakt hjemmelagde knekkebrød kommer jeg sannsynligvis ikke til å kjøpe knekkebrød mer. Smaken er som natt og dag. Jeg ble inspirert etter å ha sett at flere andre matbloggere hadde laget det og lette litt for å se om det var forskjellige oppskrifter. Men det viser seg at det i grunnen er nesten helt likt, det må være rugmel og vann og så kan man omtrent tilsette hva man vil, forskjellige korn, nøtter, mandler, tørkede bær etc.
Ingredienser:
-
3,5 dl sammalt rug
-
3,5 dl havregryn
-
1,5 dl sesamfrø
-
2 dl solsikkefrø
-
1 dl linfrø
-
1 dl kli
-
1 dl hakkede valnøtter eller mandler
-
1/2 – 1 ts salt
-
1-2 ts honning
-
7 dl vann
Noen liker også å tilsette f.eks. tørkede bær, urter eller krydder.
Fremgangsmåte:
-
Bland alle de tørre ingrediensene og rør godt sammen
-
Rør honningen ut i varmt vann og bland det i det tørre
-
Rør godt sammen
-
Forel deigen på 2 bakepapirkledte stekebrett
-
Bruk en stekespade eller slikkepott for å stryke det jevnt ut over hele brettet
-
Sett ovnen på 160 grader varmluft
-
Sett begge brettene i ovnen
-
Stek knekkebrødene i 10 minutter før du tar dem ut av ovnen
-
Bruk et pizzahjul el.l. for å skjære ut knekkebrødene i den formen du ønsker
-
Sett brettene tilbake i ovnen og stek nå i 30 minutter før du bytter plass på brettene. Det som har stått nederst skal nå stå øverst
-
Sjekk innimellom om varmen er passe, ovner er forskjellige
-
Stek videre i 30 minutter slik at totall steketid blir 1 time og 10 minutter
-
Sjekk om knekkebrødene er ferdige eller om de må steke litt lenger
-
Hvis alt ser bra ut slår du av varmen, setter opp stekovnsdøren og lar knekkebrødene avkjøles litt
-
La dem avkjøles videre på rist
-
Knekkebrødene oppbevares i en tett kakeboks og har lang holdbarhet
Etter å ha prøvd knekkebrødene med både valnøtter og mandler så synes jeg det er best med valnøtter, men smak og behag er jo forskjellig.
Nå har jeg også prøvd din oppskrift på knekkebrød, og de ble sprøe og gode. Byttet ut Linfrø med Chiafrø. Har stekt seks brett knekkebrød på en uke – sunt og godt!
Så bra! Kan godt tenke meg å få din oppskrift også, moro å prøve noe nytt. Men hvordan du karer å bruke 6 brett på en uke er en gåte 🙂