gryter og ovnsretter hovedretter kjøttdeig ovnsretter

desember 6, 2017 at 9:34 am

Lasagne med spinat og confiterte tomater

Fullsizeoutput 41ec

Jeg lager lasagne rett som det er, men lager nesten aldri  lasagne med kjøtt. På bloggen har jeg flere oppskrifter på lasagne ,med laks, med kylling, med søtpotet / vegetar – men altså ikke med kjøtt. Så her kommer det en oppskrift med det også, her har jeg blant annet brukt konfiterte tomater, spinat og creme fraishe – så den er litt annerledes enn standarden. Men god er den, veldig god.

I ostesausen har jeg brukt både revet mozarella og parmesan, men det er ingenting i veien for å bruke bare parmesan eller bare mozarella – bruk det du liker best.

Når det gjelder de konfiterte tomatene så kan det utelates, men de gir god smak til lasagnen synes jeg. De kan også serveres ved siden av. Du kan også bruke vanlige friske cherrytomater i stedet.

Smak og behag når det gjelder monteringen er forskjellig, noen starter med ostesausen for eksempel. Jeg oppgir min måte, men du kan selvsagt gjøre som du selv foretrekker. Smaken blir jo den samme.

 

Kjøttsaus:

  • Ca 500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • Olje til stekting
  • 1 rødløk, hakket
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 boks cherrytomater, f.eks. Mutti
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 pakke vasket spinat
  • 1 boks creme fraishe
  • litt hakket basilikum
  • salt og pepper
  • oregano
  • ca 1 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Brun kjøttdeig/ karbonadedeig på sterk varme i to omganger
  • Ha så all kjøttdeigen tilbake i pannen
  • Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatboksen, tomatpuré, krydder og vann
  • La dette småkoke ca 10 minutter

 

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl lettmelk
  • 5 ss revet parmesan
  • 3 ss mozarella, revet
  • salt, pepper og litt revet muskat

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret i en kjele og rør inn melet
  • Spe med melk og la det koke opp mellom hver gang du sper
  • Når sausen har passe tykkelse tilsetter du osten
  • La dette småkoke ca 5-6 minutter
  • Pass på å røre
  • Smak til med krydder

 

Spinaten:

  • Surr spinaten i litt  olje i pannen til den «faller sammen»
  • Krydre den med salt og pepper

 

I tillegg:

  • 9-10 lasagneplater
  • Parmesanost og revet mozarella til toppingen

 

Montering:

  • Finn frem en ildfast form som er stor nok til lasagnen
  • Legg et lag med kjøttsaus i bunnen
  • Legg over lasagneplater
  • Legg deretter et lag ostesaus
  • Fordel halvparten av spinaten over
  • Legg så litt creme fraishe over
  • Deretter fordeler du noen konfiterte tomater over før du legger over lasagneplater
Fullsizeoutput 41ef
Fullsizeoutput 41ee
  • Og så fortsetter du til du har brukt opp alle ingrediensene
  • Avslutt med kjøttsaus
  • På toppen drysser du litt revet ost
  • Krydre med litt oregano
  • Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek i ca 45 minutter
  • Bruk en pinne for å kjenne om pastaen er ferdig
  • La lasagnen stå på benken ca 10 minutter før du deler den opp
Fullsizeoutput 41ed
  • Serveres gjerne med en frisk salat og en enkel rømmedressing

 

 

Print Friendly

2 Comments

  1. Kirsti Nordlie says:

    Lasagne med spinat og confirterte tomater smakte utrolig godt! De to siste ingrediensene gjorde susen! Sammen med frisk salat ble dette også en sunn rett. Kommer til å bli en gjenganger her i huset.

  2. Tusen takk for veldig koselig kommentar, fine du <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


fire × = 4

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *