Jeg har fått veldig sansen for grønnkål i det siste og spiser det flere ganger i uken i ulike varianter. Ikke bare smaker det godt, det er i tillegg supersundt.
Retten jeg presenterer her kan serveres vegetarisk, evt sammen med potetstappe. Om du foretrekker å ha noe ved siden av kan du for eksempel bruke pølser av forskjellig slag. Jeg brukte kebasapølse og bratwurst fra Jacobs og begge smakta utmerket.
Grønnkålen:
- 1 pakke grønnkål
- sopp, f.eks. østerssopp eller brun champinjong i skiver
- 3-4 fedd hvitløk, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 1 lime ,skall og saft (helst økologisk)
- 3 ss soyasaus
- 2 ss smør
- 1/2 dl olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Vask limen og riv skallet med et fint rivjern, kun det grønne
- Press ut saften og ha både skall og saft i et glass
- Tilsett soyasausen og sett til side
- Rens, del og stek soppen i olje
- Tilsett hakket hvitløk og chili
- La dette surre noen minutter
- Ha det over i en bolle og sett til side
- Ha 1 – 2 dl vann i pannen og kok opp
- Tilsett 1 ss smør og itt salt
- Ha i grønnkålen og la det koke til grønnkålen faller sammen
- Hell evt av vannet som ikke har fordampet
- Tilsett soppblandingen og bland forsiktig inn
- Bland til slutt inn soya- og limeblandingen
- Tilsett evt 1 ss smør
Enjoy