Ovnsbakt chililaks med nudler og smørdampet grønnkål

IMG 9925

Denne retten er en rask og enkel rett som du lager ferdig oå ca 30 minutter.  I tillegg smaker den også godt, litt spicy pga chilisausen.

Som tilbehør har jeg valgt grønnkål som jeg bruker mye for tiden. Ikke bare smaker dn godt men den er også en supergrønnsak, dvs a den er full av vitaminer, mineraler og kostfiber. Den har også få kalorier.

Jeg liker godt å smørdampe den i pannen sammen med litt hvitløk,sitron og tomater og pinjekjerner. Her har jeg også brukt gulrot og sukkererter sammen med grønnkålen.

Ingredienser:

  • 1 stor pakke salmalaks eller 700 g laksefilét uten skinn og ben
  • Sweet chilisaus
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 200 grader
  • Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form
  • Dryss over salt
  • Hell sweet chilisaus over laksen
  • Stek i ovn ca 10 minutter

 

Smørdampet grønnkål:

  • 300 gram eller 1 pakke ferdig vasket og kuttet grønnkål
  • 2-3 dl vann
  • 2 ss smør
  • salt
  • 1 stor eller to små gulrøtter
  • 1 neve sukkererter i strimler
  • 10 cherrytomater delt i to
  • revet skall av 1/2 sitron
  • 1-2 ss ristede pinjekjerner

 

Fremgangsmåte:

  • Ha vannet i stekepannen og kok opp
  • Tilsett 1 ss smør, grønnkål og salt
  • La dette koke et par minutter til grønnkålen faller sammen
  • Hell av vannet som fortsatt er i pannen
  • Tilsett 1 ny ss med smør
  • Tilsett gulrot, sukkererter, cherrytomater, sitronskall og pinjekjerner
  • Krydre med salt og pepper
IMG 9923
IMG 9924
Serveres med nudler
Enjoy

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *