Pizza med kyllingkjøttboller, rødløk og akevitt

IMG 9609

Denne pizzaen kan ikke være annet enn god siden den er toppet med kyllingkjøttboller. Om du ikke har prøvd å lage disse bollene anbefaler jeg deg å gjøre det, jeg tror du vil bli ganske hekta.

Jeg vet selvsagt at pizza ikke skal ha så mye topping, men jeg elsker mye topping så derfor gjør jeg det på min måte.

I denne pizzaen har jeg også brukt en litt annen type saus enn det jeg vanligvis bruker, jeg har tilsatt akevitt i sausen. Du kan utmerket godt tilsette vodka også, det har jeg sett i andre pizzaoppskrifter. Akevitten blir bare en smaksforsterker, alkoholen fordamper når den koker.

 

Pizzasaus

 

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/4 ts sukker
  • litt balsamicoeddik
  • 5 cl akevitt
  • noen urter, finhakket
  • salt
  • nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det koke litt inn før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

Pizzabunn:

Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
  • Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
  • Stek ved 270 grader i ca 8 minutter
 

Topping:

  • Ost (mozarella)
  • Kjøttboller
  • 1/2 rødløk
  • 8 cherrytomater
  • hakket rosmarin
  • Ost
  • Parmesan
  • Oreganokrydder
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Pizza med kyllingkjøttboller, rødløk og akevitt”

Leave a Reply to Knut Eirik Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *