Enda en ny og fabelaktig god torskerett, kjære lesere. Håper dere ikke er blitt lei torsk allerede, jeg har nemlig mange idéer jeg gleder meg til å prøve ut.
Som så mange ganger før brukte jeg bakte grønnsaker ved siden av, det er noe av det beste jeg vet. Men jeg varierer selvsagt hvilke typer grønnsaker jeg baker, det er ikke det samme til alle rettene mine.
Denne gangen brukte jeg regnbuegulrøtter (gulrøtter med forskjellig farge), rødbeter og søtpotet. Jeg laget også en mos med selleri og blomkål, det var bare så utrolig godt.
Andepølsen er av merket Louise og produseres av Gårdsand i Vestfold. Den er ganske kraftig krydret så hvis du ikke liker det så godt bør du velge en mildere pølse.
Og torsken kjøpte jeg selvsagt hos vår lokale fiskehandler Jeløy Fisk og Vilt.
Ingredienser:
- Ca 750 g fersk torskefilét
- 1 pakke andepølser, eller en annen type
- 3 gulrøtter av forskjellig farge
- 1 søtpotet
- 3 rødbeter
- 1 sellerirot
- 1 blomkålhode
- Olje
- Smør
- Salt, pepper og annet krydder etter ønske
Fremgangsmåte:
- Vask og rens grønnsakene som skal bakes og del dem i skiver
- Legg dem i en smurt ildfast form
- Bakes i ovn ca 20 minutter
- Del selleriroten og blomkålen i biter
- Kok mørt i lettsaltet vann, ca 10 minutter
- Slå av vannet og damp tørt
- Tilsett 1 ss smør og 1 ss rømme
- Smak til med salt og pepper, evt annet krydder
- Bre ut fiskefilétene og fordel bladpersille, smør og parmesanost på hver filét
- Rull fisken sammen og legg den i en smurt, ildfast form
- Legg litt smør mellom filétene
- Bak i ovnen i ca 10 minutter eller til fisken er ferdig
- Del andepølsene i terninger og surr i pannen mens torsken bakes ferdig i ovnen