Jeg har laget fiskekaker av de fleste fiskeslag, bortsett fra sild som jeg hater smaken av. Denne gangen har jeg laget ørretkaker uten tilsetning av hvit fisk. De ble en suksess rett og slett, nydelige på smak og veldig bra konsistens. De har en flott lyserød farge og man får litt vann i munnen av å se på dem. Og når man har smakt på en får man lyst på flere.
Som tilbehør kan man for eksempel servere ris, en salat, linser, bønner eller speltperler eller rett og slett det man liker best. Lager man dem litt større kan man servere dem som burgere i burgerbrød med pommes frites også.
Jeg synes også de egner seg utmerket på tapasbordet, men da må størrelsen være mindre.
Ingredienser:
- 2 skiver grovt brød, gjerne tørt, med skorpe
- 4-5 hvitløkfedd, hakket
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 neve bladpersille
- 1 egg
- 1 knivspiss cayennepepper
- 1 ts grovt salt
- 1/2 ts sitronpepper
- saft av 1/4 sitron
- 500 gram ørretfilét
- Olje
- evt annet krydder
Fremgangsmåte:
- Finn fram alle ingrediensene og foodprosessoren
- Del brødet i terninger, ta med skorpen også
- Hakk hvitløk, løk og persille og ha i foodprosessoren sammen med brødet
- Kjør til alt er helt finmost
- Tilsett egget og kjør maskinen litt til
- Tilsett deretter cayennepepper, salt, sitronpepper, sitronsaft
- Del ørretfiléten i terninger og legg over i foodprosessoren
- Smak til om det trengs mer krydder
- Varm olje i pannen og stek en prøvekake
- Er du fornøyd former du kakene slik du vil ha dem og steker dem godt på begge sider
- Legg over i et ildfast fat og etterstek i ovnen til de gjennomstekt
- Jeg serverte kakene med stekte grønnsaker og bønner
- Dette er virkelig snadder