De fleste har vel laget fiskerullader enten ved bruk av røkelaks, gravlaks eller rakørret. Spekeskinke, lammerull og annet kjøttpålegg er også mye brukt. Det er altså ingen nyhet sånn sett, men nå er det altså tilført sitron, noe som gir retten en frisk og syrlig smak. Den passer perfekt for de som ikke er så glad i smaken av rakfisk, men den smaker selvsagt godt for andre også.
Jeg serverer disse ved siden av champagne som velkomst, men de kan selvsagt brukes som forrett også og med proseco eller eplejuice i stedet for champagne
Ingredienser:
- Ca 300 g rakfiskfilét
- 1/2 rødløk
- Lefse i ønsket antall
- 1 boks Snøfrisk naturell eller med dill
- 1/2 boks creme fraishe eller rømme
- Saft av 1/4 sitron (smak deg fram her)
- Finrevet skall av 1/4 sitron
- Litt dill etter smak
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra fisken i en bolle
- Smak til med salt og sitronpepper
- Skjær fisken i tynne skiver
- Smør kremen i et tynt lag utover lefsen
- Fordel rakfisken utover halve lefsen
- Rull sammen lefsene og rull dem inn i plastfolie
- Oppbevar i kjøleskapet ca 1 time
- Skjær så rullene opp i passe biter og sett på høykant på en tallerken eller på fat