Himmel og hav for en gresskarsuppe og for en herlig konsistens og for en farge!. Er ikke dette snadder så vet ikke jeg altså. Det er i alle fall den beste gresskarsuppen jeg har smakt, og også den med den fineste konsistensen. Den er som fløyel rett og slett. Denne er du bare nødt til å prøve!
Jeg har brukt butternutgresskar i denne suppen, men du kan bruke det gresskaret du får tak i. Jeg har tidligere benyttet pyntegresskar og fått veldig god suppe av det også. Men som det ligger i navnet, det er matgresskaret som er beregnet på matlaging og har den beste smaken. Det smaker for eksempel godt i brød. Men for meg er det suppe som gjelder akkurat nå.
Du finner to andre av gesskarsuppene mine HER.
Ingredienser:
- 2 matgresskar (butternutgresskar)
- 2 søtpoteter
- Olje til steking
- 1 hakket rødløk
- 4 båter hakket hvitløk
- 1 finhakket rød chili uten frø
- 1 ts malt koriander
- saft av 1/2 sitron
- Kyllingkraft eller buljong til suppen får passe konsistens, ca 1,5 liter
- Salt og pepper
- Bladpersille
- 3-4 kyllingfilét i biter
Fremgangsmåte:
- Del gresskaret og skrap ut frøene
- Del det i biter
- Varm olje i pannen og fres løk, hvitløk og chili til det blir mykt og blankt
- Tilsett gresskarbitene og la dem frese med noen minutter
- Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp
- La suppen småkoke 20-30 minutter eller til gresskar og søtpoteter er helt myke
- Mos suppen med en potetmoser
- Bruk deretter en stavmikser og mos til den er helt glatt og får en fløyelsmyk konsistens
- Tilsett mer kraft/buljong om nødvendig
- Smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft
- Tørk og krydre kyllingfilétene
- Del dem i passe store biter og stek dem i middels varm panne til de er gjennomstekt
- Hell suppen i dype tallerkener og legg kyllingbitene i midten
- Ringle gjerne litt god olje over til slutt
- Serveres med godt brød ved siden av
Enjoy