Gresskar- og søtpotetsuppe

IMG 9341

Himmel og hav for en gresskarsuppe og for en herlig konsistens og for en farge!. Er ikke dette snadder så vet ikke jeg altså. Det er i alle fall den beste gresskarsuppen jeg har smakt, og også den med den fineste konsistensen. Den er som fløyel rett og slett. Denne er du bare nødt til å prøve!

Jeg har brukt butternutgresskar i denne suppen, men du kan bruke det gresskaret du får tak i. Jeg har tidligere benyttet pyntegresskar og fått veldig god suppe av det også. Men som det ligger i navnet, det er matgresskaret som er beregnet på matlaging og har den beste smaken. Det smaker for eksempel godt i brød. Men for meg er det suppe som gjelder akkurat nå.

Du finner to andre av gesskarsuppene mine HER.

Ingredienser:

  • 2 matgresskar (butternutgresskar)
  • 2 søtpoteter
  • Olje til steking
  • 1 hakket rødløk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 1 finhakket rød chili uten frø
  • 1 ts malt koriander
  • saft av 1/2 sitron
  • Kyllingkraft eller buljong til suppen får passe konsistens, ca 1,5 liter
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • 3-4 kyllingfilét i biter

 

Fremgangsmåte:

  • Del gresskaret og skrap ut frøene
  • Del det i biter
  • Varm olje i pannen og fres løk, hvitløk og chili til det blir mykt og blankt
  • Tilsett gresskarbitene og la dem frese med noen minutter
  • Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp
  • La suppen småkoke 20-30 minutter eller til gresskar og søtpoteter er helt myke
  • Mos suppen med en potetmoser
  • Bruk deretter en stavmikser og mos til den er helt glatt og får en fløyelsmyk konsistens
  • Tilsett mer kraft/buljong om nødvendig
  • Smak suppen til med salt, pepper og sitronsaft
  • Tørk og krydre kyllingfilétene
  • Del dem i passe store biter og stek dem i middels varm panne til de er gjennomstekt
  • Hell suppen i dype tallerkener og legg kyllingbitene i midten
  • Ringle gjerne litt god olje over til slutt
  • Serveres med godt brød ved siden av

Enjoy

IMG 9338

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.