Deilig kjøleskapsgrøt/Overnight porridge

IMG 1377

Kjøleskapsgrøt eller overnight porridge som den kalles utenfor Norges grenser er blitt en stor trend på frokostfronten i det siste. Egne grøtrestauranter popper opp både i Barcelona, London, New København og andre byer man regner som trendy.

Jeg har selvsagt fått med meg at dette konseptet er trendy og voksende, men det har aldri fristet meg å prøve før nå. Men nå har jeg altså prøvd og blitt frelst!

Grunnen til at jeg prøvde dette akkurat nå er at bloggeren Mias Mat hadde lagt ut et bilde på Instagram, jeg synes det så fristende ut og ville prøve jeg også.

Normalt spiser jeg enten hjemmelaget granola eller havregrøt til frokost så kjøleskapsgrøten representerer ikke akkurat noen revolusjon, men det var en ny måte å gjøre det på. Det smakte virkelig nydelig så dette vil jeg fortsette med for å variere frokostmenyen.

 

Min kjøleskapsgrøt i dag:

  • 1,5 dl store økologiske havregryn (Helios)
  • 2,5 dl lett soyamelk eller kulturmelk
  • 1 stort eple, skrelt og revet
  • 25 g rosiner
  • 10 valnøtter i biter
  • 1,5 ss akasiehonning
  • 1 ts kanel

Bland ingrediensene godt sammen, eller du kan vente med å tilsette eple, rosiner og nøtter til rett før du skal spise. Jeg tilsatte det imidlertid på kvelden.

Sett i kjøleskapet til neste dag.

Før frokost tilsatte jeg blåbær, litt hjemmelaget granola og litt mer honning.

Denne porsjonen var nok til 2 frokoster for meg. Grøten kan oppbevares noen dager i kjøleskapet.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *