Dette er en enkel, men smakfull og anvendelig kake som kan varieres på mange måter. Jeg fant oppskriften på den flotte bloggen til Ina, Kjøkkentjeneste, men hun hadde også funnet den hos noen andre så da er det nok en slags «vandreoppskrift» som ingen kan ta æren for. Man kan imidllertid lage sin egen variant og gjøre det til sin egen på den måten.
Dette er nok en av de enkleste kakene jeg har laget noen gang, jeg trengte ikke en gang å knekke egg, for kaken inneholder ikke egg. I stedet skal det være 1 liter ferdig kjøpt vaniljesaus som helles oppi (ikke vaniljekrem). Oppskriften passer til en vanlig langpanne i en normal stekeovn. Den egner seg utmerket til frysing.
Til slutt i oppskriften kommer jeg med noen tips om hvordan kaken kan varieres. Men den smaker aldeles utmerket slik den er også, uten tilsetninger av noe slag.
Ingredienser:
- 10 dl vaniljesaus (den ferdigkjøpte typen)
- 200 gram smør
- 600 gram sukker
- 700 gram mel
- 2 ts vaniljesukker
- 4-5 ts bakepulver
- Kanel
- Perlesukker
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret.
- Bland alt i en stor bakebolle
- Hell det i en langpanne kledt med bakepapir.
- Strø et godt lag med kanel og perlesukker på toppen.
- Stekes i 40-50 minutter på 175 grader.
Variasjoner:
- Legg epleskiver på toppen
- Du kan også bruke pærer og/ eller plommer
- Bringebær eller blåbær gir en syrligere smak
- Er det en kake til barn kan du pynte med nonstop f.eks.
- Kort sagt, det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva slags kake du skal lage
Men som nevnt tidligere så smaker kaken nydelig uten tilsetninger også.
Jeg liker godt en god kopp god te ved siden av.