Hjemmelaget granola

IMG 1281

Jeg tror jeg har smakt alle frokostblandinger som finnes i butikkhyllene og det er helt sant at jeg ikke liker noen av dem. Jeg er ikke kresen, men allikevel synes jeg at disse frokostblandingene smaker kunstig, altfor søtt, beskt osv. Nå MÅ jeg jo ikke spise frokostblandinger, men jeg har nå lyst på det innimllom. Da er det jo bare en ting å gjøre, jeg lager min egen. Jeg lette på nettet og fant fort ut at alle granolaene inneholder omtrent det samme, så jeg tok utgangspunkt i en av dem og tilsatte noe og fjernet noe etter min egen smak

Denne granolaen liker jeg godt, spesielt med yoghurt og friske bringebær. Jeg synes også det smaker deilig med hjemmelaget milkshake. Denne shaken lager jeg av skummet melk og bruker bamixen, da blir den like tykk som en vanlig milkshake. Jeg har prøvd både bananer, jordbær, mango og bingebær i shaken, og foretrekker nok friske bringebær. Da tilsetter jeg samtidig litt sukrin.

Ingredienser:

  • 250 g havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 150 g mandler
  • 150 g valnøtter
  • 50 g linfrø
  • 20 g sesamfrø
  • 25 g brunt sukker eller sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pose tranebær
  • 1/2 pose gojibær
  • 1/2 pose blåbær
  • 150 g rosiner (tilsettes etter at granolaen er ferdig stekt)
  • 1 dl eplejuice
  • 3-4 ss honning
  • 2 ss rapsolje eller soyalje

 

Fremgangsmåte.

  • Bland alt det tørre bortsett fra rosinene i en bolle
  • Bland juice, honning og olje i en annen bolle
  • Hvis det våte ikke blander seg ordentlig må det varmes opp litt
  • Bland så det våte i den tørre og bland det godt sammen
  • Kle en langepanne med bakepapir og fordel granolaen oppi
IMG 1271
  • Stekes på over- og undervarme 140 grader i ca 45 minutter
  • Rør litt innimellom
  • Skru av varmen, bland inn rosinene og la granolaen avkjøles i ovnen (sett ovnsdøren på gløtt)
IMG 1276
  • Ta granolaen over i glass eller bokser
IMG 1278
  • Oppbevares tørt og kjølig
  • Har lang holdbarhet, men blir nok oppspist relativt fort

 

Tilbehør:

Min favoritt er altså å spise den med tykk shake over.

Til en person bruker jeg ca 1/2 dl skummet melk og kjører bamixen i ca 10 sekunder. Tilsetter for eksempel 2-3 jordbær, 1/2 banan eller en neve bringebær og kjører 10 sekunder til. Perfekt!

Men man spiser granolaen akkurat som andre frokostblandinger selvsagt, med yoghurt, melk eller det man liker best. Jeg vil imidlertid anbefale fruktshake.

IMG 1284

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Hjemmelaget granola”

  • Men disse bærene du bruker, er de tørka fra før, eller er det derfor du har alt i ovnen? hva slags poser er det du kjøper med dem i? *nybegynner*

    • Bærene jeg bruker i granolaen er tørkede og er i små plastposer, de har dem i de fleste butikker. Jeg kjøper dem på Meny eller Ultra hvor jeg handler. Bærene i milkshaken er jo friske da. (Dessuten tror jeg du skal på cruise i Middelhavet ;o))

      • haha.. du er GOD altså! 😀 Så jo ikke denne før nå, men dette beviser at du visste det allerede før jeg røpet det 🙂 Og takk for tipset nå skal jeg handle inn og lage min egen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *