Tabbouleh er en libanesisk salat, eller vegetarrett om du vil, som inneholder bulgur, quinoa eller couscous. Jeg pleier å bruke enten quinoa eller bulgur siden jeg ikke liker couscous, men det er en smak sak.
Man kan spise tabboulehen som en selvstendig rett eller som tilbehør til for eksempel kylling, kebab eller andre stekte retter. Det smaker også godt med hummus ved siden av. Og som de fleste andre grønnsaksretter er den jo så vakker å se på også <3
Oppskriften holder til 4 personer som siderett og til 2 som hovedrett:
Ingredienser:
- 1,5 dl sitronsaft
- 2 dl olivenolje
- 1,5 dl bulgur
- 1 liten rødløk, hakket
- 1-2 potter bladpersille, hakket
- 1 neve mynte, hakket
- Revet skall av 1 sitron, kun det gule
- 1/2 slangeagurk, finhakket
- 8-10 cherrytomater, finhakket
- 1 rød chili uten frø, finhakket
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Kok bulguren , men reduser koketiden med 2 minutter
- Hell bulguren i en bolle og la den bli helt avkjølt før du blander inn grønnsakene
- Ha grønnsakene bollen
- Tilsett sitronsaft, skall og olivenolje
- Bland ingrediensene
- Smak til med salt og pepper
- La bulguren stå på benken en times tid så smakene får satt seg