Disse burgerne er kort og godt knallgode, og befinner seg på favorittlisten min. Jeg har tilsatt en del grønnsaker i deigen, noe som gir dem en litt uvanlig smak. De er også fine å se på når man skjærer dem over.
Jeg serverer disse både på vanlig måte med f.eks. frites, sweet potatoes, mushed potatoes, burgerbrød eller bare en salat. Her har jeg skåret poteter i løvtynne skiver og surret dem i rømme og sennep. Det smakte også nydelig og litt spesielt.
Ingredienser:
- 4-500 gram malt kyllingkjøtt eller kyllingkjøttdeig
- 2 gulbeter i små terninger
- 2 polkabeter i små terninger
- 2 gulrøtter i små terninger
- 1/ 2 purre, hakket
- 3-4 hvitløkfedd, hakket
- 1 neve bladpersille, hakket
- Salt, pepper og evt annet krydder
- Olivenolje til steking
Fremgangsmåte:
- Ha alle grønnsakene i pannen og surr til det er ganske mykt
- Ha over i en bolle
- Når det har blitt litt avkjølt tilsettes kyllingen
- Bland dette godt sammen
- Smak til med mer krydder
- Form burgerne i den størrelsen du ønsker
- Stekes i pannen eller grilles til de er ferdige
Server med det tilbehøret du ønsker, se ovenfor