Grønnsaksuppe

IMG 7998

Denne retten inneholder massevis av grønnsaker som er most sammen til en ganske tykk og kremet suppe. Om du ønsker kan du steke chorizopølse eller annen smaksrik pølse som du serverer sammen med suppen eller drysser på toppen.

Jeg drysset også frø over suppen både for smaken og utseendet sin skyld.

Suppen var nydelig så den vil bli gjentatt her i huset.

 

  • 1 stort blomkålhode
  • 1 rødløk, hakket
  • 4 gulrøtter i terninger
  • 1/2 squash i terninger
  • 5 hvitløkfedd
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/2 purre, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • 2 stilker estragon, hakket
  • Salt og pepper
  • 1 liter vann
  • 5 dl melk
  • 2 grønnsak-buljongterninger
  • Litt trøffelolje (til pynt)

Fremgangsmåte:

  • Vask og rens grønnsakene
  • Del blomkålen i buketter og ta med stilken også
  • Ha blomkålen og resten av grønnsakene i en kjele og hell på væsken
  • Tilsett urter og buljongterninger
  • La dette småkoke til grønnsakene er møre, ca 20-30 minutter
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin
  • Gi suppen et oppkok igjen og smak til med salt og pepper
  • Hvis du ønsker tilbehør til suppen steker du det mens suppen koker
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du purre og persille
  • Smak til med salt og pepper
  • Ha suppen i tallerkener og legg tilbehøret i midten
  • Ringle litt trøffelolje over
  • Dryss over Furikake Sprinkles hvis du har. Smaker utrolig godt.

IMG 8013

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *