Jeg har blitt hekta på å infusere gin, det er morsomt og gjør at man får fram en smak ingen andre har. På Raus i Trondheim fikk jeg servert te-infusert gin og jeg synes det smakte aldeles nydelig. Derfor ville jeg prøve selv også.
Man kan i prinsippet infusere alle typer alkohol, det mest vanlige er å infusere vodka siden det er et nøytralt brennevin, men både gin og rom er også mye brukt.
Jeg holder meg til gin, og når jeg skulle smaksette med te brukte jeg to ulike tesmaker som smaker ganske kraftig, lakris/ kanel og fennikel. Det ble en stor suksess.
Jeg gjorde som jeg har forklart i dette innlegget og helte 3 cl gin i glassene (tønneglass denne gangen) og la en tepose i hvert glass. Satte dem i kjøleskapet i 1 time.
Ettter 1 time i kjøleskapet hadde lakristeen fått mørk farge mens fennikelginen var lysere.
Så tilsatte jeg isbiter og fylte opp med Fever Tree tonic. Begge var deilige, lakristeen smakte noe mer enn fennikel. Det er vanskelig å si hvilken som var den beste, men jeg holder nok på lakrisginen siden jeg elsker lakris. Jørn foretrakk fennikelen.