Herlige restauranter i Volterra

 

IMG_7240.JPG

Lille sjarmerende Volterra har en del OK restauranter, og best av dem alle er Enoteka del Duca.  Restauranten eies av Genuino del Duca som også eier overnattingsstedet Agriturismo Podere Marcampo som jeg skrev om i forrige innlegg.

Inni et hjørne nedenfor en bratt bakke, ca 100 meter fra Piazza dei Priori, ligger denne perlen av en restaurant.  Ganske god plass og pene møbler inne, men vi falt for den idylliske, hellelagte bakhagen omkranset av høye klipper. Nesten så man følte seg som en frosk i en brønn.

IMG_7159.jpg

Deilig prosecco, både rosa og hvit ble fortært under våre tre måltider der.  Andre vinanbefalinger var også full klaff. Restauranten serverer selvsagt sine egne viner i tillegg til mange andre. De har en betydelig vinkjeller både i restauranten  og privat.

Maten var også stort sett innertiere uansett hva vi bestilte: Første dagen tok vi en stor smaksmeny med vinanbefalinger til. Jeg fikk spesialtilpasset min meny siden jeg helst ikke spiser kjøtt. Sprengmette klarte vi til slutt å dytte ned hjemmelaget limoncello og lokal grappa – on the house. Mye matopplevelse for 130€. Senere ble det enkeltretter, men uansett hva vi bestilte var det nydelig.

IMG_7206.jpg

IMG_7165.jpg

Personalet var flinke og naturlig hyggelige, selv om det enkelte ganger kunne ta litt tid å få oppmerksomhet. Far sjøl var konge ved grillen hvor han  tilberedte bistecca florentina og andre grillretter. Det ble ikke florentinersteak på Jørn siden minstekravet er 1 kilo kjøtt.

Genuino er en sann kunstner med kniv, kjøttøks og vedfyrt grill, alltid like blid og forekommende. Vi spiste 2 middager og en lunch der, og hadde vi blitt lenger hadde vi spist der flere ganger.

IMG_7233

collage.jpg

IMG_8692.JPG

Skal man ha mat i Volterra er det ingen grunn til å gå andre steder, med mindre man ønsker variasjon og liker vegetarmat. Ristorante Dioniso er en restaurant med sin egen filosofi, dette kan du lese på hjemmesiden deres hvis du har lyst.Vi spiste der en kveld og fikk servert kjempedeilig gourmet-vegetarmat. Restauranten er også et lokalt museum som viser arkeologiske funn fra etruskertiden. Disse funnene kan sees gjennom glassgulvet i restauranten.

dioniso-ristorante-volterra.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *