Sjarmerende Volterra

 

IMG_7155.jpgk

Volterra er en liten sjarmerende by nord i Toscana. Den ligger ca 50 km fra Pisa og 50  km fra havet  – midt i det toscanske bølgende landskapet som jeg elsker.  Det er en gammel etruskisk by hvor de første bosettingene er sporet tilbake til det 8. århundret f.Kr. Mye av den nåværende bebyggelsen i Volterra stammer fra 1500-tallet  og det romerske teatret i byen stammer fra år 260 f.kr. Byen har en spennende historie og har alltid vært en velstående by bl.a. grunnet forekomster av sølv og alabast.

IMG_7191.JPG

IMG_7152.JPG

IMG_7187.jpg

IMG_7179.jpg

IMG_7182.JPG

IMG_7177.jpg

Nå har Volterra ganske mye turisme, fortrinnsvis dagsturisme eller besøkende med 1-2 overnattinger. Selv var vi her i 4 døgn, det ble i lengste laget. Det er ikke så mye å finne på her, man må kjøre ut av byen, noe vi også gjorde. Byen er imidlertid veldig koselig med mange spisesteder og forretninger.. Det er for det meste produkter av sølv og alabast som selges, så det var ikke spesielt bredt utvalg. Restaurantene vi spiste på var meget bra, det kommer et eget innlegg om en av dem senere.

IMG_8696.jpg

IMG_8664.jpg

IMG_7202.jpg

Vi var i Volterra på grunn av den årlige konserten til Andrea Bocelli i Lajatico ca 20 km unna. Alternativt kunne vi bodd i Pisa, men synes ikke det var noe godt alternativ pga avstanden. Og jeg synes heller ikke Pisa er så spennende. Omtale av konserten kommer i et eget innlegg.

IMG_7224.jpg

IMG_7226.jpg

Vi ønsket å bo sentralt og da var det ikke så mye å velge blant, kun 1 hotell faktisk – Hotel Nazionale. Beliggenheten var perfekt, men det var også noe som IKKE var perfekt. Hotellet hadde ikke AC. Jeg trodde ikke det var mulig, har aldri opplevd det tidligere og det står ikke nevnt på Booking.com at dette mangler. De dagene vi var i Volterra var det opp mot 40 grader og det var nærmest uholdbart å være på rommet. Så om jeg hadde visst dette på forhånd ville jeg aldri bodd der, men heller valgt et sted utenfor sentrum.

Om jeg skulle trenge overnatting i Volterra flere ganger vil jeg bo på Podere Marcampo som er et vakkert agriturismoanlegg 4-5 km fra Volterra. Det er et stort farmhouse som er pusset opp av Genuino del Duca og hans familie. Denne familien driver også favorittrestauranten vår i byen.. De produserer selvsagt sin egen vin, olje, marmelader og grappa. Ønsker man å delta på kokkekurs er det også fullt mulig.  Jeg anbefaler at dere går inn på linken og ser på bilder fra dette nydelige stedet.

Og rommene har AC og WiFi!!

Er du i Pisa eller deromkring vil jeg absolutt anbefale et besøk i Volterra, men ta det som et dagsbesøk eller ha max 2 overnattinger.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *