Rørte jordbær

collage.jpg

Da jeg var liten hadde vi mange mål med kjøkkenhage, bærbusker, plener, frukttrær osv, og jeg var ikke spesielt glad for å måtte høste det som fantes. Jeg ville jo mye heller leke, bade og ha det gøy. Men noen ganger måtte jeg bare være med, og det var da jeg lovet meg selv at jeg aldri i mitt liv skulle ha en sånn hage. Det har jeg heller aldri hatt, det nærmeste er en urtehage og en liten kjøkkenhage.

Årene har gått og nå har vi ikke dette lenger heller, for noen år siden flyttet vi inn i en leilighet fordi det var mer praktisk når vi ikke lenger hadde barn boende hjemme Men NÅ har jeg begynt å ønske meg stor hage igjen, en sånn som jeg vokste opp med. Tenk om jeg kunne gå ut i hagen og hente mine egne poteter og grønnsaker, høste jordbær fra egen jordbæråker og ha en STOR urtehage. Men det toget har gått, bare synd at lysten først meldte seg nå.

Heldigvis finnes det gårdsutsalg og Bondens Marked med sine førsteklasses kortreiste produkter. Det benytter jeg meg av selvsagt, og i går ble det både frysetøy og en middag med helt ferske grønnsaker.

Jeg spiser nesten aldri syltetøy, men det er ikke poenget. Poenget er at det er morsomt å ha sitt eget , og Jørn har ofte syltetøy på maten til frokost. Nå er det selvsagt ikke noe kunststykke å lage frysetøy, men her er i alle fall min oppskrift.

 

Ingredienser:

 • 2 kg faste jordbær (bløte kan du bruke til vanlig syltetøy)
 • 1/2 kg sukker
 • 1 pakke frysepulver

 

Fremgangsmåte:

 • Rens jordbærene og fjern den grønne dusken
 • Del ca halvparten av bærene i små biter

IMG_6905.jpg

 • Mos de resterende med en stavmikser
 • Bland de oppdelte bærene i bollen med de moste

IMG_6907.jpg

 • Bland sukker og frysepulver
 • Ha dette oppi bollen med bærene og bland godt
 • Rør til sukkeret er smeltet
 • Hell opp i frysebokser

IMG_6909.jpg

 • Sett det i fryseren og ta det frem når du får lyst på

IMG_6911.JPG

 • Holder seg i kjøleskapet ca 1 uke

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *