Denne smuldrepaien er min favoritt når det gjelder desserter med rabarbra. Det går også raskt å lage den siden du ikke trenger å lage paiskallet. Så har du rabarbra og jordbær i hus er det bare å sette i gang.
Når jeg lager retter med rabarbra bruker jeg alltid jordbær sammen med den, jeg synes det smaker mye bedre da. Men det er selvsagt en smaksak.
Oppskriften nedenfor rekker til ca 6 personer:
Ingredienser:
- 6-700 g rabarbra i biter
- 1 kurv jordbær
- 100 gram sukker
- 1 ts kanel
Smuldretoppen:
- 50 g valnøtter (kan utelates)
- 100 g brunt sukker
- 30 g hvitt sukker
- 150 g hvetemel
- 100 g mykt smør
Fremgangsmåte:
- Skrell rabarbrastilkene og kutt dem i biter på 3-4 cm
- Rens jordbærene
- La rabarbraen småkoke under lokk ca 10 minutter (ikke jordbærene)
- Ha bitene over i en paiform eller et ildfast fat
- Legg jordbærene i formen sammen med rabarbraen
- Hakk valnøttene og bland dem med sukker og mel
- Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene
- Smuldre blandingen over jordbær- og rabarbrablandingen
- Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter til det har fått fin farge
- Serveres lunken sammen med litt krem eller vaniljeis