Jeg spiser veldig ofte fisk og det er helst laksefilét og torskefilét det går i, og jeg ser at det nesten er for mange oppskrifter på bloggen med disse råvarene.
Tenkte jeg skulle undersøke litt i andre blogger og se om jeg kunne finne en ny og kreativ måte å servere fisk på, og det fant jeg hos Myfoodpassion som hadde en rett med ristet blomkål . Det måtte jeg selvsagt prøve, og jeg ble ikke skuffet. Jeg endret en del på oppskriften så det er ingen direkte kopi. Dette passet utrolig godt til laks, og den kan også utmerket godt serveres alene, noe som passer fint til meg som ikke spiser så mye kjøtt. Kan serveres som tilbehør til en kjøttrett til mannen min og som selvstendig rett til meg.
Ingredienser 4 personer:
- 7-800 g laksefilet
- 1 blomkålhode i buketter
- 5 hvitløkfedd
- 1 ts spisskummin
- 1 neve frisk koriander, hakket
- 1 pakke kikerter, 400 gram
- Litt ruccolasalat
- 1 neve pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Hell litt olivenolje i en ildfast form
- Legg blomkålbukettene i formen
- Bland olivenolje, presset hvitløk, spisskummin, koriander, salt og pepper
- Hell dette over blomkålen og rør rundt
- Bak blomkålen i 10 minutter
- Skyll kikertene og la dem renne av
- Ha kikerter, pinjekjerner og olje i formen og bak videre i ca 10 minutter
- Sjekk at blomkålen er mør, hvis ikke baker du noen minutter til
- Ta formen ut av ovnen
- Hell på dressingen (se oppskrift nedenfor) og urtene
Dressing;
- 3 ss olivenolje
- 1 ss presset lime
- 1 ts honning
- 1 neve hakket persille
- 1 eve hakket basilikum
- Bland sammen ingrediensene og hell over blomkålen