Flott på Potetkjelleren

 

collage.jpg

For tiden er jeg i Bergen, og det er hyggelig å besøke forskjellige restauranter. Vi kom  går kveld og landet på Potetkjelleren som Jørn har god erfaring med fra tidligere.

Restauranten ligger i begynnelsen av Kong Oscarsgate midt i sentrum, og holder til i et gammelt hus fra 1400-tallet. Det er utrolig stemningsfullt i de gamle kjellerlokalene, men restauranten har også servering oppe i 1. etg samt en liten uteplass.

Restauranten omtaler seg selv som en folkelig gourmetrestaurant og er svært opptatt av at gjestene skal trives og få en god opplevelse når de er der. De bruker gjennomgående kortreiste, norske råvarer og legger vekt på å sette sammen spennende og uvanlige smakskombinasjoner.

I 3 år på rad har de blitt kåret til Bergens beste restaurant. Dette er ingen billig restaurant, det skjønner man ut fra konseptet deres, kvalitet koster.

Man kan velge om man vil spise en 5-retter, en 3-retter eller velge fra a la carte-menyen. Jørn og jeg valgte å spise 3-retteren, noe vi absolutt ikke angret på.

Hva vi spiste:

Vi fikk to starters on the house før forretten, den første var ulike smørtyper + brød, den andre var strandkrabbesuppe med lysing. Suppen var deilig, men for salt etter min mening.

 

 

Forretten vår var spermhval med creme fraishe-is, agurk, ruccola og rabarbra. Denne retten var absolutt god, og hvalen smeltet i munnen. Men jeg synes at creme fraishe-isen ikke passet helt inn, men det er min helt personlige mening

 

Hovedrett var breiflabb, mysesaus, kålpuré og grillet blomkål. Dette var nok måltidets aller beste rett vil jeg påstå. Grillet blomkål har jeg spist før ved siden av fisk, og det er en perfekt mach. Alt ved denne retten var superb!

 

Ostene som ble servert var bl.a. brunost, kraftkar og geitost med skillingsbolle og nøttebrød. Vi ble selvsagt fortalt hvor ostene kom fra, men dessverre er det forsvunnet fra hukommelsen. Helt nydelige oster i alle fall.

 

Desserten var bringebær med granskuddsorbet, nøttesmør og fennikelfrø, også nydelig. Jeg er ikke så glad i smør, så for meg hadde det smakt bedre om det ikke var nøttesmør i retten, men jeg synes selvsagt at det var en spennende og fin smakskombinasjon.

 

Helhetlig sett vil jeg si at det var en flott matopplevelse å spise på Potetkjelleren, og jeg gjør det mer enn gjerne flere ganger. Servicen var også meget bra, vennlig og ikke påtrengende. Oppmerksomme med å fylle på glass etc, sånn skal det være.

Regningen kom på ca 2000 NOK for 2 glass champagne, 2stk 3-rettere som beskrevet over, 2 glass hvitvin til meg og 1 øl og 2 vin til Jørn.

Jeg kan absolutt anbefale å legge turen innom denne restauranten når du er i Bergen, du kommer ikke til å bli skuffet.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *