Jeg har alltid vært glad i blomkålsuppe og har gode minner fra barndommen da vi gikk ut i kjøkkenhagen og valgte ut hvilket blomkålhode som skulle bli suppe den dagen. Mer kortreist er det jo ikke mulig å få det. Noen ganger savner å ha min egen kjøkkenhage nå, men på den annen side er det deilig å slippe arbeidet med den også. Det er flott at vi har Bondens Marked og forskjellige gårdsutsalg, og det benytter jeg meg av.
Denne blomkålsuppen ligner ikke så mye på den moren min laget, det er litt mer “futt” i denne. Blomkål er jo mild på smak og trenger å få litt mer smak, men det må ikke bli så mye at det dreper blomkålsmaken. Denne suppen synes jeg balanserer fint.
Du kan velge om du vil ha vegetarutgaven eller om du vil tilsette noe. Det passer utmerket med både bacon, pølse og kylling her så det er bare å ta det du har lyst på. Nybakt foccacia smaker deilig ved siden av,
Ingredienser 4 personer:
- 1 stort blomkålhode
- 1 løk, hakket
- 2 gulrøtter i terninger
- 1/2 squash i terninger
- 1 fennikel i terninger
- 5 hvitløkfedd
- 1/2 purre, hakket
- 1 neve bladpersille, hakket
- 2 stilker estragon, hakket (kun bladene)
- Salt og pepper
- 1 liter vann
- 5 dl melk
- 2 grønnsak-buljongterninger
- 2 ss creme fraishe
- Litt trøffelolje (til pynt)
Fremgangsmåte:
- Vask og rens grønnsakene
- Del blomkålen i buketter og ta med stilken også
- Ha blomkålen og resten av grønnsakene i en kjele og hell på væsken
- Tilsett urter og buljongterninger
- La dette småkoke til grønnsakene er møre, ca 20-30 minutter
- Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin
- Gi suppen et oppkok igjen og smak til med salt og pepper
- Hvis du ønsker tilbehør til suppen steker du det mens suppen koker
- Mot slutten av steketiden tilsetter du purre og persille
- Smak til med salt og pepper
- Ha suppen i tallerkener og legg tilbehøret i midten
- Ringle litt trøffelolje over og legg gjerne på en kvist estragon el.l. til pynt
Nå står denne suppen og putrer på komfyren. Fant ikke bladpersille i butikken, så dropper det. Blir sikkert godt uansett.