Dorade – en delikatesse

IMG_6397

Du har antagelig sett dorade (havabbor) på menyen når du har vært i utlandet, og kanskje har du spist det også. Den har i alle fall havnet på vårt bord rett som det er rundt omkring på restauranter i utlandet. Men her i landet er det ikke så ofte vi finner den verken i butikker eller på restauranter.

Jeg har aldri tilberedt dorade tidligere, stort sett av den (tåpelige) grunnen at jeg ikke liker å rense fisk. Så da jeg endelig kom hjem med denne fisken så var det Jørn som fikk den «møkkajobben». Denne gangen var det jeg som kunne nyte ferdig middag, og den var aldeles nydelig også. Det blir ikke siste gang jeg spiser denne retten på hjemmebane hvis Jørn vil fortsette å rense den.

Jeg fant en oppskrift på Fiskeeksperten som ble delvis benyttet.

Ingredienser:

  • 1 dorade på ca 500 gram per person
  • 1,5 dl olivenolje
  • 7-8 hvitløkbåter skåret i tynne skiver
  • Sitron (kan sløyfes)
  • 3-4 ss bladpersille, hakket
  • salt og pepper

 Fremgangsmåte:

  • Rens fisken for innmat og gjeller
  • Skrap skinnet og skyll den under kaldt vann
  • Gni den inn med litt olje og krydre med salt og pepper
  • Varm olivenoljen i en liten kjele og tilsett hvitløkskivene
  • Friter hvitløken ved lav varme til den blir gylden
  • Grill eller stek fisken i en grillpanne i ca 15 minutter

IMG_6394

  • Hell den varme hvitløksoljen over den ferdigstekte fisken
  • Dryss på litt ekstra flaksalt og hakket persille
  • Press evt sitronsaft over eller server sitronbåter ved siden av
  • Server gjerne med en god salat
Print Friendly
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.