Rabarbra- og jordbærsuppe med mascarponekrem

 

IMG_6353

Denne suppen representerer selve sommeren synes jeg. Friske norske jordbær og rabarbra, det finnes knapt noe bedre på denne tiden. Passe syrlig og passe søt med en dash deilig mascarponekrem. Mmmmmmmm. Bare prøv du også.

Da jeg var liten hadde vi så mye rabarbra at vi ikke fikk brukt opp en brøkdel, vi ga bort til alle og allikevel var det mye som ikke ble brukt. Jeg ble så lei rabarbra at jeg ikke har brukt det i voksen alder før nå. Men nå har jeg laget både marmelade og denne suppen og jeg har veldig lyst til å lage rabarbrapai, saft, likør og mye mer marmelade. Men hvor kan jeg få tak i det? Er det noen som bor i nærheten av meg som har rabarbra de ikke får brukt så kjøper jeg gjerne. Veldig fint om dere tar kontakt.

Jeg bor nå i leilighet og har ikke mulighet til å dyrke min egen rabarbra .

Ingredienser 4 personer:

 

  • 6-700 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 6-7 dl vann
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • evt lit maisenna
  • 1 kurv jordbær, helst norske
  • Litt pynt, f.eks. sitronmelisse og en liten blomst som på bildet
  • 1 skje mascarbonekrem på toppen. Du kan selvsagt bruke 1 skje vaniljeis eller kremfløte i stedet, men det er litt mer spesielt med mascarponekrem synes jeg

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell rabarbraen

IMG_6335.jpg

  • Del den i mindre biter
  • Tilsett vann, vaniljestangen og kanelstang og sukker og kok opp
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene
  • Tilsett både frø og selve vaniljestangen
  • La dette koke i 20-30 minutter til rabarbraen har kokt i stykker
  • Mos jordbærene og ha i suppen
  • Smak til med mer sukker om nødvendig
  • Hvis du synes suppen er for tynn kan du tilsette litt maisenne og la den få et oppkok
  • Sil suppen og sett den til avkjøling

 

Mascarponekrem:

  • 2 egg
  • 1/2 boks mascarponeost
  • 3 ss sukker
  • evt 1 ss cognac (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

  • Skill eggene
  • Visp hvitene og sukker til stiv marengs
  • Visp eggeplommer og ost sammen i en annen bolle til blandingen er helt glatt
  • Vend forsiktig inn eggehviteblandingen
  • Tilsett evt litt cognac hvis du vil

 

Servering:

  • Legg halve jordbær og noen blåbær i bunnen av dype tallerkener
  • Hell suppen forsiktig over
  • Pynt med det du ønsker, du finner tips på bildet over
  • Du kan oppbevare suppen 4-5 dager i kjøleskapet

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.