Dette er en enkel rett som du lager ferdig på 20-30 minutter. Den har en ganske mild smak selv opp retten egentlig er thailandsk, man kan vel si at den er tilpasset norske smaksløker.
Det er viktig at kyllingen ikke steker for lenge slik at den blir tørr. Når den er akkurat passe stekt smelter den i munnen så mør og smakfull er den.
Ingredienser:
- 4 kyllingfiléter
- 4 ss flytende honning
- 4-5 hvitløkfedd
- 1 løk
- 3 vårløk
- 1 neve koriander
- 1 dl pinjekjerner
- 3 ss fishsauce
- 3 ss soyasaus
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Lag en marinade av:
- 4 pressede hvitløkfedd
- havsalt og pepper
- Honning (mengde etter ønske)
- Bland dette sammen og ha det i en pose
- legg kyllingfilét skåret i skiver/terninger oppi
- La dette marineres i minst 2 timer (gjerne lenger)
Etter marineringen:
- Når det skal tilberedes tar du olivenolje i pannen
- Surr 1 løk til den blir myk sammen med pinjekjerner
- Vårløk og koriander blandes i
- Tilsett fishsauce og soyasaus etter smak
- Ta tilslutt oppi kyllingen og marinaden og la det surre noen minutter, men ikke for lenge slik at kyllingen blir tørr. Tilsett gjerne litt mere honning.
- Legg på fat og ta en god slump med frisk koriander på toppen
- Serveres med ris