Jeg elsker sashimi, faktisk er det noe av det beste jeg vet. Det er ikke så mange måter å lage sashimi på, det er jo bare å skjære opp god laks og servere. Det som kan varieres er sausen, og denne er helt knall. Oppskriften har jeg fått av datteren min.
Noen bruker ris til sashimi, men det er jeg ikke så begeistret for. Imidlertid drøyer det jo maten, så sånn sett kan det være greit. Sashimi egner seg godt som en enkel kveldsrett eller til lunch. Selv spiser jeg den som middagsrett også. Nå som påsken står for døren og de færreste ønsker å stå mange timer på kjøkkenet er kanskje sashimi et godt valg?
Jeg laget en enkel salat ved siden av, men retten smaker også utmerket uten salat.
Vær obs på at hvis du bruker en annen laks enn salma må den fryses ned før bruk.
Skjær salmalaksen i ganske tynne skiver
Dryss sesamfrø over
Server sammen med ponzosaus
Ingredienser:
- 1 dl kecap manis
- saft av 1/2 lime + skallet (kun det grønne)
- 1 ts frisk, revet ingefær
- 1 ts finhakket chili
- 1 ss hakket koriander
- 1 ts finhakket kinesisk hvitløk
- 2 ss vanlig soyasaus
- 1 ts sesamolje
Bland alt sammen i en bolle og la det stå noen minutter slik at smakene får «satt seg». Holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.