Jeg liker å servere egg til frokost på forskjellige måter, og i helgene vanker det for eksempel pocherte egg, eggerøre, omelett, stekte egg osv, og jeg har alltid øynene oppe for alternative måter å servere egg på. Ovnsbakte egg brukes mye i Frankrike hvor det heter Oeufs en Cocotte. Der serveres det ofte bacon ved siden av og egget hvelves over på tallerkenen når det skal serveres.
Jeg laget min egen “vri” på denne retten, og det kan jo du gjøre også. Det er bare å tilsette det man har lyst til, for eksempel skinke, ost, sopp eller noe helt annet. Bruk det krydderet eller de urtene du liker også, selv har jeg brukt estragon som jeg synes smaker deilig sammen med egg. Tidligere har jeg brukt koriander som også smaker nydelig til denne retten. Jeg hvelver heller ikke egget over på tallerkenen fordi jeg synes det er fint å servere dem i formene.
Bruk små ildfaste former med plass til 1 egg i hver
Ingredienser:
- 1 egg per person
- 1 ts creme fraishe + 1 ts
- salt og pepper
- estragon eller andre urter
- bacon, skinke el.l. hvis du vil
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- legg 1 ts creme fraishe i bunnen av formen
- Hvis du vil tilsette bacon, skinke el.l. gjør du det nå
- Dryss hakket estragon over
- Knekk 1 egg i hver form
- Tilsett 1 ts creme fraishe på toppen
- Dryss litt mer urter og krydder over
- Strø på salt og pepper og evt annet krydder
- Hell vann i en større ildfast form så det når opp til litt over halvveis på eggeformene
- Sett eggeformene oppi vannbadet
- Bak dette i ovnen i ca 12 minutter
- Husk at ovner er forskjellige, prøv deg fram etter 10 minutter