Dette er den beste sausen jeg kan tenke meg som tilbehør til vilt. Det er nesten den samme sausen som man tidligere kalte Brimisausen etter en oppskrift av Arne Brimi, men jeg tror det må være rundt 20 år siden jeg fant oppskriften.
Sausen passer også godt sammen med kalv og lam synes jeg.
Den er enkel å tilberede, men det tar litt tid før den blir ferdig fordi den må koke inn ganske lenge. Du kan imidlertid lage sausen dagen før den skal serveres, den blir nesten bedre da.
Ingredienser
- 1 ss brunt sukker (kan bruke vanlig hvitt også)
- 4 ss bringebæreddik
- 6 dl kraft av kylling, kalv eller vilt
- 4 dl kremfløte
- 3 ss smør
- 1/2 ts salt (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Smelt sukkeret forsiktig i en kjele (NB! Ikke rør i sukkeret!!)
- Tilsett eddiken og la det koke litt inn før du tilsetter kraft og fløte
- La det koke inn lenge slik at det blir redusert til ca 5 dl
- Hvis du synes sausen blir for tynn tilsetter du litt maisenna
- Pisk inn smør til slutt
- Smak til og tilsett evt litt salt