Denne suppen er full av antioksidanter og vitaminer, og smaker utrolig godt. De som følger bloggen vet at jeg elsker supper og at jeg liker å eksperimentere med dem. Jeg er også veldig glad i grønnsaker og bruker massevis hver dag. I denne suppen har jeg blandet dem sammen og fått til en suppe som garantert vil bli en gjenganger her i huset.
Jeg tilsatte bacon før servering, men det er ikke nødvendig. Den kan serveres uten noe som helst eller varieres med f.eks. rå laks skåret i tynne skiver, spekeskinke, pølser av forskjellig slag, kyllig el.l.
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 1 broccoli
- 1 fennikel
- 1 stor pose frisk spinat
- 1/4 paprika til pynt
- 4 vårløk
- 1 lime
- 1-2 løk, finhakket
- 4-5 fedd hvitløk
- 1 stor neve hakket bladpersille+ enda en neve
- 1 tommel revet ingefær
- Ca 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft (kan selvsagt bruke buljongterninger også)
- 1 boks matfløte
- Ca 50 g revet parmesan
- 1 pakke bacon i biter
- Salt, pepper
- Litt revet muskat
- God olivenolje
Fremgangsmåte:
- Surr løk og hvitløk blank i olje
- Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
- Del blomkålen og broccolien i små buketter og ha det i gryten sammen med det andre
- Del fennikel og vårløk i tynne skiver og ha i kjelen
- Tilsett godt med grovhakket persille
- Rør rundt et par ganger så det blir blandet
- Hell over kraft og fløte
- Væsken skal dekke grønnsakene så hell på litt mer kraft hvis det ikke dekker
- La dette småkoke ça 20 minutter til grønnsakene er myke
- Imens deler du baconet i små terninger og surrer det i pannen (du velger om du vil ha det sprøstekt eller ikke)
- Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du halvparten av den revne parmesanen og litt muskat
- Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser, den skal være litt grov i konsistensen
- Dersom du ønsker at suppen skal være jevnere kan du gni den gjennom en sikt
- Hvis suppen er for tykk tilsetter du mer kraft eller fløte
- Hell suppen over i tallerkener og topp med baconbiter, litt paprika, bladpersille og resten av parmesanosten
- Ringle over litt god olivenolje til slutt
Nydelig!